U16: hasznos volt a fejlesztő tábor

2020.10.06. 11:30 |

Két napot készült együtt a 2005-ös korosztály a Tüskecsarnokban. Mayer Péter szövetségi kapitány elégedett az elvégzett munkával.

Min volt ezúttal a hangsúly a táborban?

Ez fejlesztő tábor volt, és a magasabb kihívást jelentő nemzetközi szinthez szükséges részletesebb ismeretekre fókuszáltunk, hogy a játék, a teljesítmény komplettebbé váljon. A technikai képességek csiszolása, ezen belül is főként a bottechnika volt a középpontban, emellett végig kiemelten foglalkoztunk az egyéni taktikai elemekkel, a korong nélküli játékkal. Sok feladatot csoportosítottunk ezen témák köré. A korong nélküli játék javításában nagy potenciál rejlik, ebben még nem járunk a megfelelő szinten.

Hogy állt össze a létszám?

Jó, homogén társaság jött össze. Ezúttal csak a 2005-ös korosztályból válogattunk, és a külföldön szereplőket nem hívtuk haza. Azt szerettem volna, hogy a látókörünkben lévő srácok, egy tágabb csoport most újabb impulzusokat kapjon együtt. Az elit fejlesztési csoportba bekerülő 2006-osokra sem számítottunk most, velük vasárnaptól dolgozunk majd az U15 2006 program keretében.

Hogyan épültek fel az edzések?

Délelőtt két csoportra osztva gyakoroltunk, és az alapinformációkat bontottuk ki, délután pedig közösen edzettünk és a tanultakat nagyobb kontextusba helyeztük. Délelőtt az egyéni különbségeket figyelembe véve csiszoltuk a játékosokat, hogy mindenkire a lehető legtöbb idő jusson. Délután, a nagyobb létszámnál az is lényeges volt, hogy az egyéni szempontok hogyan illeszkednek be egy kettes, hármas, ötös kombinációba. A délutáni edzéseken több volt a kapura történő játék, de döntően kis területen.

Mennyire voltál elégedett a munkával?

Nagyon nyitottak voltak a játékosok. Nemcsak azt mondjuk el nekik, hogy mit kell csinálni, hanem részletesen azt is, hogy miért, a kért elemeknek mi a hasznuk, és ezt a logikai láncot megértik. Azt adjuk át nekik, hogy a megfelelő technikai képességek nagy szabadságot biztosítanak a pályán való gondolkodáshoz, és ebben a folyamatban lehet igazán gyors, hatékony döntést hozni, olyanokat, amik a leginkább előnyösek a csapat számára.

Hogyan alakul a folytatás ennek a korosztálynak?

November elején, a nemzetközi szünetben találkozunk legközelebb. A tervek szerint két-három napos itthoni felkészülés után szlovéniai tornára utazunk, ám ha ez nem jön össze, akkor öt-hat napos fejlesztő tábort tartunk. Ha nem lehet nemzetközi tornákra járni, akkor is értékes lehet ez az év a srácoknak, mert sosem lehet elegendő a fejlesztésből és az ismeretek átadásából. Ebben a korban a játékosok olyanok mint a szivacs, minden információt magukba szívnak, ezért kell minél inkább hasznos tudást adni nekik.

A keret

GK Orbán Gergő IOGJA
GK Mészáros Ákos Győri ETO HC
GK Herceg Márton Ábel FTC
GK Kiss Dániel MAC
D Prókai Mátyás IOGJA
D Szemerei Péter Vasas
D Bagonya Ádám IOGJA
D Rósa Levente Vasas
D Kulcsár Gergely UTE
D Taczman Hunor DVTK
D Takács Bálint UTE
D Rácz Levente DAB
D Mészáros Levente DVTK
D Jurkovics Bence MAC
F/D Haranghy Bence Vasas
F Pásztor József DVTK
F Ravasz Csanád MAC
F Németh Zalán IOGJA
F Makai Miklós IOGJA
F Tóth Péter DVTK
F Szöllősi Csaba Vasas
F Sztermen Gusztáv DVTK
F Révész Levente DHK
F Hiezl Balázs Vasas
F Szemmelro Gergő PHC
F Polónyi Kristóf UTE
F Szűcs Tamás Vasas
F Molnár Márton IOGJA
F Keresztes Zsombor MAC
F Paska Levente Vasas
F Kiss-Molná Gellért OHA
F Piszmann Sándor DAB
F Zsitva Gergely MAC
F Kónya Máté UTE

A stáb

Mayer Péter szövetségi kapitány
Revák Zoltán edző
Mihály Jenő edző
Máthé Csaba kapusedző
Balázsi László felszerelés manager
Orosz Dávid fizioterapeuta
Kramer Ádám csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV