U16: érződött az előrelépés

2021.12.22. 18:07 |

Péter Róbert vezetőedző elégedett volt az U16-os csapat legutóbbi edzőtáborával. A fiatalok három mérkőzést játszottak Székesfehérváron.

Három mérkőzést játszott a múlt héten az U16-os válogatott. Először büntetők után 4-3-ra maradt alul az egy évvel idősebbekkel szemben, majd 6-2-ra kapott ki a lengyel U18-asoktól. Végül 5-3-ra győzte le a magyar U17-eseket. Péter Róbert vezetőedző értékelte az összetartást és a meccseket.

Ezúttal mivel foglalkoztatok az edzéseken?

Az összetartás során a maximális koncentráció és a mérkőzésjellegű edzéseken volt a hangsúly. Az első nap a letámadással foglakoztunk, és a támadásból védekezésbe való tranzíciót gyakoroltuk, majd az előző összetartáson érintett topikokat ismételtük. Az edzéseket az egyéni taktikai és technikai elemek fejlesztésére, jó szokások automatizálására alapoztuk.

Összességében mennyire vagy elégedett a meccseken látottakkal?

Elégedett vagyok a látottakkal és a hozzáállással. A három székesfehérvári mérkőzés remek lehetőség volt használni a gyakorolt elemeket.

Érződött az előrelépés a legutóbbi táborhoz képest?

Kiváncsian vártuk, hogy hol tartunk az előző összetartáshoz képest. Már az első nap láttuk, hogy nem kell a nulláról kezdeni, és a már begyakorolt elemeket jól használták a srácok. Egyértelműen látszott az előrelépés az előző összetartáshoz képest.

Melyek azok a területek, amik rendben voltak, és min kell javítani?

A fokozatos fejlesztés a célunk, és a helyes úton edzeni, játszani. Azt gondolom, hogy az alap képességeket kell magassabb szintre fejleszteni. Az egyéni taktikai és technikai elemekben, a jó szokások automatizálásában, illetve mentálisan, gondolkodásmódban kell előre lépni. További célunk a nemzetközi szinthez való adaptáció.

Hogy alakul a folytatás?

Sajnos a december végi MODO Kupa szervezői a kialakult vírushelyzetre való tekintettel visszavonták a meghívást. Sokat dolgoztunk azon, hogy egy év szünet után, címvédőként újra megmérettessük magunkat ezen a rangos tornán, sajnos erre az idei évben nem lesz lehetőségünk.

A keret

Király Olivér GK ETC Crimmitschau GER