U16: a magyar csapat hátrányból fordítva nyert

2017.12.27. 19:07 |

Győzelemmel kezdte a magyar U16-os válogatott a kanadai Richmond International Bantam Midget Hockey Tournament mérkőzéseit, miután 3-1-re nyert a Moose Jaw Generals ellen.

Az ellenfél a Saskatuwon Midget Hockey League-ben játszik, a jobbak pedig a WHL-ben szerepelhetnek. Svasznek Bence vezetőedző Monostori Tamásnak szavazott bizalmat a kapuban, az ő tartalékja Pesti József lett. Kóger Balázs és Ollári Zsombor ezúttal nem húztak szerelést. 

A magyar csapat viszonylag jól alkalmazkodott a megszokottnál kisebb pályához, bár a több mint 24 órás jéghiányt azért megérezték a játékosok. Bár a magyar együttes kivédekezett egy emberhátrányt, a vezetést mégis a kanadaiak szerezték meg kevesebb mint két perccel a nyitóharmad vége előtt. 

A második harmadban Magyarország harcosan kezdett, aminek egész gyorsan meg is lett az eredménye Ortenszky Tamás góljának köszönhetően. Az emberelőnyt egyik válogatott sem tudta jól kihasználni, így a harmad végén is maradt az 1-1-es állás. 

A befejező játékrészben mindkét együttes a második góljáért harcolt. Már jócskán bent jártunk a harmadban, amikor Varga Balázs elkorcsolyázott a bal szélen, és megeresztett egy lövést, ami bevágódott a felső sarokba – ezzel vezetett 2-1-re a magyar U16-os válogatott. 

A Moose Jaw tette, amit ilyen helyzetekben tenni kell, lehozta a kapusát, de Varga Balázs is tette, amit ilyen helyzetekben tenni kell és az üres kapuba lőtt, amivel kialakult a 3-1-es végeredmény. 

Magyarország – Moose Jaw: 3-1

A magyar U16-os csapat a következő mérkőzését a Prince George Cougars ellen játssza. 

Svasznek Bence vezetőedző: Annak ellenére jól kezdtük a mérkőzést, hogy hosszú volt az út, meg kellett küzdeni az időeltolódással is. Jól kezdtünk, aztán kicsit visszavettünk a tempóból, amivel magunkra hoztuk az ellenfelet. Összességében elégedettek lehetünk a látottakkal, de messze vagyunk még a legjobb formánktól.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV