U16: a teljesítményünk fokozatosan javult

2023.02.15. 13:07 |

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a kaunasi felkészülési tornát az U16-os válogatott. Péter Róbert szövetségi edző sok fejlődést látott.

Az U16-os válogatott Litvániában vett részt nemzetközi tornán a múlt héten. Az első meccset 5-2-re elveszítette a lengyel csapattal szemben, aztán 2-1-re verte az olaszokat, majd 4-3-ra a házigazdát. Péter Róbert szövetségi edző értékelte a hetet.

Összességében mennyire vagy elégedett az eredménnyel és a teljesítménnyel? 

Azt hiszem, soha nem leszek elégedett, mindig van hova fejlődni, a teljesítményeddel tudod befolyásolni az eredményt, az eredményjelző pedig akkor lesz kedvező, ha cseréről cserére, odafigyelve a részletekre képes vagy 60 percen keresztül magas szinten hokizni. Csak így tudod megadni a csapatnak az esélyt arra, hogy sikeresek legyünk.

Mi az, ami jól működött a tornán, és min kell még javítani? 

A torna során a teljesítményünk fokozatosan javult. A mérkőzések nagy részében teljesítettük, amit előre elterveztünk. Öt az öt elleni játékban domináltunk, viszont helyenként kaptunk felesleges kiállításokat, de szerencsére az emberhátrányos játékunk jól működött. A nyomás alatti döntéshozatalban és a helyzetkihasználásban javulnunk kell.

Az első meccsen elszenvedett vereség után sikerült javítani. Idő kellett, amíg felvettétek a tempót? Hogyan sikerült felrázni őket ilyen gyorsan? 

Akkor is jól kezdtünk, domináltunk és a mérkőzés nagy részében kifejezetten jól játszottunk, sokat volt nálunk a korong, csak a kritikus helyzetekben nem volt meg a fókusz. Ezen kellett gyorsan változtatni. 

Leginkább miben fejlődtek a játékosok ezen a héten? 

Összességében pozitív, kihívásokkal teli torna volt a csapat számára. Olyan környezetet teremtettünk nekik, amely minden téren kihívást jelentett. Minden meccs más kihívás volt. Minden nap ugyanilyen kihívásokra lenne szükségük ezeknek a játékosoknak. Biztos vagyok abban, hogy minden játékos fejlődött a torna során, olyan információkat és eszközöket adtunk, amelyeket a mindennapokban használhatnak. Meggyőződésem, hogy egyéni képességek terén és csapat szinten is sokat fejlődtünk. Úgy gondolom, hogy ez hasznos torna volt ennek a csapatnak.

Hogyan alakul a folytatás ennek a korosztálynak?

Az U16-nak, a 2007-es korosztálynak ebben a szezonban ez volt az utolsó eseménye, a jövőben ők már a fenti korosztályokban kell bizonyítsanak.

A keret:

Kapusok: Gazsek Máté (DVTKJJSA), Németh Huba (BJA)

Hátvédek: Gál Botond (BJA), Kajner Botond (BJA), Karsai Ferenc Benedek (Vasas), Nagy Dominik (FEHA19), Németh Vilmos (Vasas), Prém Zsombor (ÚJA), Sábián Roland (FEHA19)

Csatárok: Balázs Előd (Kárpáti Frkasok), Erdősi Csanád (FEHA19), Karó Levente (Vasas), Lintner Péter Gergely (Vasas), Máthé Miklós (DEACJA), Mayer Marcell (BJA), Németh Kornél (ÚJA), Polgár Lázár (Kárpáti Farkasok), Rapos Gergely Máté (ÚJA), Schmidt Barnabás (BJA), Szamel Barnabás (BJA), Szivák Gergő (BJA), Trajcsik Dávid (DVTKJJSA)

A stáb

Péter Róbert szövetségi edző
Mihály Jenő másodedző
Máthé Csaba kapusedző
Barna Márton fizioterapeuta
Oláh Zsolt csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV