U15: tornagyőztes a magyar csapat

2022.11.14. 17:00 |

Két győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel zárt a magyar korosztályos együttes a kufsteini nemzetközi tornán.

Jól sikerült az U15-ös tehetséggondozó programban szereplő játékosok ausztriai tornája. A magyar együttes a nyitónapon 3-2-re legyőzte az olaszokat, Bencze Sebestyén, Szongoth Bende Gergő és Brehel Attila góljával. Aztán 5-3-ra múlta felül a házigazda osztrákokat, az utolsó tíz percben eldöntve a meccset. Brehel Attila duplázott, rajta kívül Papp Adrián, Gazsó Sebestyén is betalált, a hajrában pedig Gyulai Miklós üreskapus gólt szerzett. Az utolsó meccset a bajor tartományi együttes ellen játszották a magyar fiatalok. Kétszer is vezettek, végül az ellenfél ráadásban nyert 3-2-re. Brehel és Kovács Zsombor szerezte a meink gólját. A magyar fiatalok így 7 ponttal megnyerték a tornát.

Árkovics Bálint szövetségi edző szerint négy nagyjából egyenragú csapat találkozott a kufsteini tornán. „Az olasz válogatott ellen mezőnyben nagyon jó dolgokat tudtunk csinálni, de a támadó kapu előtt nem voltunk elég határozottak. A második harmadtól kezdve sokkal jobban támadtuk az olasz kaput, és ezt a nyomást már az olasz csapat nem tudta elbírni. Az osztrák válogatott ellen nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk. Az emberhátrányunk remekül teljesített, és emberelőnyben is sikerült gólt szereznünk.  A harmadik harmadban nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfél hátvédjeire, ennek köszönhetően sok korongot tudtunk szerezni és a gyors átváltásokból sikerült gólokat lőni. A torna döntője a német területi válogatott ellen volt. Az első 5-6 percen próbáltak ránk nagy nyomást helyezni, de a vezető gólt sikerült megszereznünk.  A gólt követően megnyugodtunk és okosan kezdtünk játszani. Sajnos a kapott gólok elkerülhetőek lettek volna, de ezzel semmi gond sincsen, hiszen a fejlesztésen van a hangsúly. Hosszabbításban eldönthettük volna a mérkőzést, de az ellenfél egy gyors kontrából betalált.  Természetesen nagyon örülünk annak, hogy sikerült megnyernünk a tornát, nagyon jó volt a csapatunknak a fejlődési íve. Minden játékost tudtunk a használni a speciális egységekben és négy sorral tudtuk lejátszani a tornát. Elégedettek lehetünk a látottakkal.  Kiemelkedően jól dolgoztak a srácok” – értékelt a szakvezető.

A környező kisebb városokból magyar családok látogattak ki a meccsekre, és a kiutazó szurkolók mellett bíztatták a csapatot, amivel nagyon jó hangulatot teremtettek.

Az eredmények

November 11., 18.30 Magyarország-Olaszország 3-2
November 12., 14.30 Magyarország-Ausztria 5-3
November 13., 11.00 Magyarország-Bajorország 2-3 hosszabbítás után

A keret

Nagy Ábel Dániel G Kárpáti Farkasok
Péter Dávid G SZJA
Szabó Huba Dániel G BJA
Warvasovszky Áron G Backhen HC (SWE)
 
Besenyei Botond D/F DVTK JJSA
Csiki Balázs D SZJA
Gazsó Sebestyén Bence D UJA
Hermann Balázs Bende D UJA
Magyar Ádám Dániel D UJA
Prém Zsombor Péter D UJA
Szabó Marcel D FEHA19
Tőkey Csaba D FEHA19
Varga Ákos Levente D Vasas SC
Vígh Dániel Gábor D/F Vasas SC
 
Apostol Kilián Milán F UJA
Becze-Máthé László F SZJA
Bencze Sebestyén F FTC
Berta Kristóf Olivér F BJA
Brehel Attila Ákos F UJA
Gál Dániel F FEHA19
Gyulai Miklós István F UJA
Horváth-Terták Péter F BJA
Kovács Zsombor F FEHA19
Papp Adrián F Uni-Győr Nemak ETO HC
Szabó Nimród Vince F Vasas SC
Szekeres Áron F Vasas SC
Szongoth Bende Gergő F BJA
Szongoth Domán Kristóf F UJA
Tamási Attila F UJA
Tóth Flórián F/D Kárpáti Farkasok
Trozsák Bálint F DVTK JJSA
Urbányi Krisztián Krisztofer F UJA

A stáb

Árkovics Bálint szövetségi edző
Okos Csanád másodedző
Balázs Csongor kapusedző
Péter Róbert mentoredző
Fodor Gábor fizioterapeuta
Agócs Zsolt felszerelés-menedzser
Klem Erzsébet csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV