U15: tanulni lehet a vereségből

2022.12.16. 12:59 |

Hasznosnak tartja az összetartást és a szlovénok elleni meccset Árkovics Bálint, az U15-ösök szövetségi edzője.

A magyar U15-ösök az itthoni edzőtábor után a Tüskecsarnokban játszottak Szlovénia korosztályos csapatával. A mieink két góllal elléptek a második harmad elején, Papp Adrián, majd Magyar Ádám talált be, de az ellenfél a harmadik játékrészben fordított, és 4-2-re győzött. A meccs legjobb magyar játékosa Horváth-Terták Péter lett.

„A kétnapos tábor alatt a hátvédek és a csatárok külön dolgoztak. Posztspecifikus feladatokat végeztek el, amik technikai és egyéni taktikai elemekből épültek fel. Emellett tudtunk még egy órás lövő edzést is tartani. Szerettük volna a tábort lezárni egy jó mérkőzéssel Szlovénia válogatottja ellen. Az első és a második harmadban jól dolgoztunk, nagy nyomást helyeztünk a szlovén kapura, de ennyi tiszta gólszerzési lehetőségekből sokkal több gólt kellett volna szereznünk. A záró játékrészben kicsit figyelmetlenek voltunk és elkerülhető gólokat kaptunk. Az utolsó 6-7 percben visszataláltunk az első két harmadban mutatott játékhoz, de sajnos nem tudtunk betalálni. Ez is az utánpótlás fejlesztéséhez tartozik, hogy kétgólos előnynél hogyan kell játszani és a megbeszéltekhez tartani magunkat.  De összeségében nagyon hasznos három nap volt számunkra” – értékelte a tábort és a meccset Árkovics Bálint szövetségi edző.

A keret

Nagy Ábel Dániel G Kárpáti Farkasok