U15: két győzelem Románia ellen

2021.02.16. 16:06 |

A 2006-os korosztály gyorsan leküzdötte a lámpalázat, és dominált mindkét mérkőzésen.

Lejátszotta első nemzetközi mérkőzéseit a 2006-os korosztály tehetséggondozó programjának csapata. A Mayer Péter vezette együttes előbb 6-2-re, majd 8-2-re verte Románia csapatát. Az első mérkőzésen Pallag-Bozsák Róbert duplázott, és betalált Karaisaridis Georgios, Lobenwein Bálint, Zimányi Dániel és Keszthelyi Csaba. A második nap Barna Olivér és Birta Levente két-két gólig jutott, Karaisaridis, Lobenwein és Zimányi újfent eredményes volt, és Laskawy Ferenc is jegyzett egy találatot.

„Tisztán 2006-osok szerepeltek most a keretben, olyanok is, akik a szezon során az egy évvel idősebbek között is játszottak már, de most szerettem volna, hogy saját korosztályukban is bizonyíthassanak. Aki ugyanis a nagyok között kicsi, az a saját korosztályában lehet nagy, vezetői karakterjegyei is megmutatkozhatnak, jobbá teheti a körülötte lévőket” – mondta a szakvezető, aki nagyon örült, hogy meccset is játszhatott az együttes.

„Az én kezem alatt először játszottak nemzetközi meccset ezek a srácok. Érződött egy kis lámpaláz, kapkodás, aztán gyorsan elmúlt. A romániai csapat rakkolt, küzdött, de technikai képességben, gyorsaságban előttük voltunk, és jó ellenfélnek bizonyultak ahhoz, amin dolgozunk, a korong nélküli játékot és a döntéshozatalt illetően. Örültem volna, ha hosszabb ideig és nagyobb nyomás alatt tudnak minket tartani a védekező harmadban, mert akkor az is kiderült volna, hogy a korong nélküli védekezésben, helyezkedésben mennyit tudtunk fejlődnii. Mi domináltunk, döntően az történt a jégen, amit mi akartunk, többet volt nálunk a korong” – foglalta össze Mayer Péter.

A második találkozón ráadásul az ellenfél 2-0-ra vezetett, innen tudott fordítani a csapat.

„Két villanás után megléptek, de már az első harmadban jobban játszottunk, mint az előző nap. Persze érdekes volt látni, hogyan reagálnak a srácok egy ilyen helyzetben, lehetett erről is beszélni, aztán a folytatásban sallangmentesen játszottak. Fontos megérteni, hogy ne az eredményre fókuszáljanak, hanem maradjanak a tervnél, és akkor a gólok is jönnek.”

A keret

Marton Attilla GK MAC