U14-es bajnokság: az Ifj. Ocskay Gábor JA és az UTE jutott a döntőbe

2018.03.12. 19:36 |
Az Ifj. Ocskay Gábor JA a MAC Budapesttel, az UTE a DVTK Jegesmedvékkel küzdött meg az U14-es bajnokság rájátszásban a döntőbe jutásért.

MAC Budapest–Ifj. Ocskay Gábor JA 1-3

Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 4-3

Az alapszakaszban csupán egyetlen vereséget elszenvedő Ifj. Ocskay Gábor JA az elődöntőben először idegenben lépett jégre. A MAC Budapes elleni első meccsen az 50. percig kellett várni az első találatra, a fehérváriak szereztek vezetést, de a hazaiak gyorsan egyenlítettek. Erre azonban a folytatásban a vendégek kétszer is válaszoltak, s végül 3-1-re nyertek. A győztes csapatból Németh Zalán két góllal és egy gólpasszal zárt. 

A második meccsen az előző végeredménye már az első harmadban kialakult, s bár a másodikban a MAC egy gólra felzárkózott, a folytatásban egyik oldalon sem esett gól: a fehérváriak 4-3-ra nyertek, így kettős győzelemmel jutottak a döntőbe.

DVTK Jegesmedvék–UTE 3-4 h.u.

UTE–DVTK Jegesmedvék 3-2 szétlövéssel

Az UTE és a DVTK párharca rendkívül izgalmasan alakult. Az első meccs első harmadában az UTE szerzett vezetést, de a DVTK igen gyorsan egyenlített. A másodikban aztán ismét a lilák kerültek előnybe, de a harmad 2-2-vel zárult. A szünet után a miskolciak találtak be először, a rendes játékidő azonban 3-3-mal zárult, a hosszabbításban pedig az UTE lőtt gólt, s ezzel 4-3-ra nyert. 

A második meccsen az első harmad után a DVTK vezetett 1-0-ra, a második harmadban azonban fordított az UTE. A szünet után egyenlítettek a miskolciak, s miután a 60. percig nem esett több gól, jött megint a folytatás. Most a ráadás 5 perc sem hozott végeredményt, így az UTE szétlövésben nyert 3-2-re. Ezzel pedig kettős győzelemmel jutott a döntőbe.

A döntőn az egyik félnek két meccset kell megnyernie a bajnoki címhez.

A korábbi eredmények illetve a helyosztók programja ITT megtalálható. 

Gyerehokizni