U14: egy győzelem, egy vereség

2018.05.10. 08:01 |
A magyar csapat francia és norvég együttes ellen folytatta szereplését a World Selects Cup nevű, U14-es meghívásos nemzetközi viadalon szerdán.
Magyarország-Délkelet-franciaországi válogatott 2-1

A torna második meccsére az edzői stáb úgy döntött, hogy kapust cserél: Straubinger Zoltán kezdett, és Balázs Olivér volt a tartalék. A magyar csapat az első játékrész elején emberelőnybe került, de nem tudta kihasználni azt. Később a mieink három percig voltak hátrányban, ennek nagy részében kettősben, de sikerült kivédekezni ezt az időszakot. A 20. percben aztán mégis a franciák szereztek vezetést.

A második felvonás 6. percében Alapi Márton egyenlített, majd újabb sikeresen kivédekezett emberhátrányok következtek. A mieink is játszhattak fórban, de ebből sem született gól. Ahogy az első játékrészben, ezúttal is született gól a hajrában: Horváth Bence szerezte a győztes találatot 12 másodperccel a vége előtt.

Magyarország-Salming Hockey Elite 2-4

Balázs Olivér kezdett a kapuban, hogy mindkét kapust frissen tartsa a stáb. Ezúttal első emberelőnyéből betalált a magyar csapat, Simon Levente volt eredményes Horváth Bence passzából.  Egy kivédekezett emberhátrány után újra a mieink játszhattak fórban, és Deák Márton góljával megduplázta előnyét a csapat a 15. percben – az előkészítő Dobos Bendegúz volt. Még az első játékrészben egyenlített a Salming, Noah Steen duplázott két perc alatt.

A 27. percben a vezetést is megszerezte a rivális, ismét Steen talált be. A magyar csapat nagyot harcolt az egyenlítésért, de a helyzetek kimaradtak, a Salming pedig a 39. percben eldöntötte a meccset a negyedik góljával.

A magyar együttesre csütörtökön is két meccs vár a tornán.

Program

Május 8., kedd, 9.35: Magyarország–Czech Selects 1-4
Május 9., szerda, 14.05: Magyarország–South East France Selects 2-1
18.35: Magyarország–Salming Hockey Elite 2-4
Május 10., csütörtök, 8.05: Magyarország–ProHockey Melee
14.05: Magyarország–ProHockey Mc Donald 04’s

A tornáról több információ itt érhető el.

Gyerehokizni