Tornagyőzelemmel hangolt az U20-as válogatott a divízió I/A csoportos vb-re

2017.11.11. 16:56 |
A szlovéniai Négy Nemzet-torna zárónapján az U20-as válogatott a házigazdákkal találkozott. A fiúk 6-4-re nyertek, s a tornagyőzelmet is megszerezték.

A kapuban ezúttal Szeles Martin kezdett, a magyar csapat pedig már a 8. perc elején megszerezte a vezetést: Fejes Nándor passzát Révész Marcell értékesítette. A következő találatra csupán öt percet kellett várni, akkor ugyancsak akcióból Szita Donát volt eredményes Kreisz Brúnó átadása után.

A szünetig már nem kapott újabb gólt a szlovén válogatott, a második harmad első percében azonban ismét kapitulált: Madácsi Benedek büntetőből növelte az előnyt.

A 28. percben a fehérvári különítmény összjátékából jött a negyedik találat, Péter Andor Mihály Ákoshoz passzolt, utóbbi pedig Vértes Nátánt szolgálta ki, aki emberelőnyben nem hibázott. A 31. percben aztán Fejest kiállították, ezt használták ki a házigazdák, s Rok Kapel révén szépítettek. 

A harmadik harmad 4–1-es magyar vezetésről indult, no, meg szlovén góllal: Matevz Ban találata után kettőre csökkent az előny. De mielőtt még jobban megijedhettünk volna, Molnár Dávid gondoskodott arról, hogy újra nőjjön a távolság a két csapat között. Persze a házigazdák nem adták fel, őrült hajrába kezdtek, s egy percben belül kétszer is betaláltak. 

Az utolsó percekben nagy küzdelem folyt a jégen a korongért, a szlovénok természetesen lehozták a kapusukat, ez azonban azt eredményezte, hogy Mihály Ákos üres kapus találattal állította be a 6–4-es végeredményt. 

A magyar válogatott ezzel tornagyőzelemmel hangolt a decemberi U20-as divízió I/A csoportos világbajnokságra. 

Fodor Szabolcs, az U20-as válogatott edzője: Nagyon jól kezdtünk, nagyon jól játszottunk, sokkal jobb volt a koncentráció, mint tegnap, az olaszok elleni mérkőzésen. Remekül tettük a dolgunkat, de arról már sokszor beszéltünk a srácokkal, hogy hatvan percen keresztül kell száz százalékot nyújtaniuk a világbajnokságon. Bár ma sokkal tovább játszottunk jól, mint az előző két találkozón, tíz perc még mindig hiányzott ehhez. Az összkép pozitív volt, jó úton haladunk, tényleg csak az hiányzik, hogy kitoljuk hatvan percre a jó játékot. Örömteli, hogy amikor nagy volt a nyomás, kiválóan lehokiztuk az utolsó három és fél percet. Ez is igazolta, ha végig koncentrálunk a meccseken, akkor egészen jó eredményeket érhetünk el. 

Madácsi Benedek, az U20-as válogatott csatára: Nagyon jó tornát játszottunk, fel tudtuk mérni, hol tart a csapat, hogy tudunk együtt játszani és a karakterek is megmutatkoztak. Izgalmas meccseket játszottunk, de a világbajnokság azért ennél nehezebb lesz. Nem szoktam nagyon büntetőt lőni, ezért izgultam is előtte, de azt mondtam magamnak, hogy megcsinálom, belövöm, és sikerült. 

A szlovéniai tornára utazó U20-as válogatott kerete:

Név Poz Klub
Szeles Martin K Fehérvár
Tóth Balázs K Linz (AUT)
     
Bukor Rajmund V Vasas
Fejes Nándor V MAC
Kiss Roland V UTE
Pokornyi Dávid V UTE
Sándor Flórián V Fehérvár
Sarcia Antonio V MAC
Szabó Bence V Fehérvár
Vas Márk V Fehérvár
     
Császár Hunor CS Fehérvár
Kiss Patrik CS Fehérvár
Kreisz Brúnó CS KalPa (FIN)
Madácsi Benedek CS Fehérvár
Majoross Barnabás CS MAC
Mihály Ákos CS Fehérvár
Molnár Dávid CS MAC
Péter Andor CS Fehérvár
Révész Marcell CS Zürich (SUI)
Szalma Zsolt CS UTE
Szita Donát CS Fehérvár
Tóth Gergely CS MAC
Vértes Nátán CS Fehérvár

A magyar csapat  mérkőzései a tornán:

November 9. csütörtök

Magyarország - Franciaország 3:2

November 10. péntek

Magyarország - Olaszország 4:5 szétlövéssel

November 11. szombat

Magyarország - Szlovénia 6–4

A torna végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Franciaország 6, 3. Szlovénia 3, 4. Olaszország 2. 

Gyerehokizni