Tolvanen: szorosabb meccs volt, mint amit az eredmény mutat

2017.11.10. 22:07 |
A két szövetségi kapitány és a magyar válogatott játékosai értékelték a 4-1-es lengyel győzelemmel végződő mérkőzést a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Minden kapott gól előtt mi veszítettük el a korongot, háromszor konkrétan eladtuk. A második harmadban megváltozott a játék képe. Az egyenlítésünk után gyorsan kapott második gól és a kiállítások megtörték a lendületünket. Ahhoz a játékhoz, amit szeretnénk meghonosítani, sok korcsolyázás kell, és ebben nem teljesítettünk elég jól, mégis azt gondolom, hogy a három lefordulásos találatot leszámítva nem volt hatalmas különbség a gólhelyzetek számában. A cseréink hossza és ritmusa nem volt megfelelő, főleg a végén, amikorra el is fáradtunk.”

Ted Nolan, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya: „Tetszik az eredmény, és sok jó dolgot is láttam, de bőven akad még tennivalónk, hiszen tanulási fázis közepén járunk. Van néhány egészen kiváló játékosunk, és amikor legutóbb játszottunk, akkor nem bántunk elég jól a koronggal, mostanra viszont sokat javultunk ebben, több jó döntést hoztunk. Több olyan teljesítményt láttam, amire lehet építeni a jövőben.

Magosi Bálint: „A lengyelekkel mindig presztízsmeccset játszunk, sajnos most kikaptunk. A játék képe alapján szorosabb lehetett volna az eredmény, de felemeljük a fejünket, és dolgozunk tovább keményen. Sok idő van még a világbajnokságig, van még időnk a hibákat kijavítani. Kielemezzük a meccset, és tanulunk belőle.”

Szabó Dániel: „Az első harmad első felében szinte végig támadtunk, nagy nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre, de a helyzeteink kimaradtak. Aztán úgy éreztem, kiegyenlítetten folyt a játék, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de csak a lengyelek tudtak élni velük, mi nem. Az edzők kielemzik a hibákat, és azokat szombatra megpróbáljuk kijavítani.”

Sebők Balázs: „A szólóm nagyon szépen mutatott, de ha nem megy be, mit sem ér, főleg így, hogy utána rögtön jött a lengyel gól… Megörültem annak, hogy sikerült a csel, ám a végén nem koncentráltam eléggé. A csapatunk ebben az idényben először volt együtt ebben a formában, időbe telik, amíg összeszokunk. De nem most kell nyerni, hanem majd áprilisban.”

Stipsicz Bence: Jó, hajtós meccs volt, mindkét csapat sokat korcsolyázott, sok ütközéssel. Nem tudtuk a helyzeteket belőni. És bár sokat birtokoltuk a korongot, keveset lőttünk kapura. Még nincs összeszokva a csapat, új a taktika, más, mint amit a korábbi szövetségi kapitány alatt játszottunk, így idő kell, amíg megszokjuk, de ennél jobban kell teljesítenünk. Szombaton hajtós, kemény, pörgős meccs vár ránk az olaszok ellen, gyors döntéseket kell hoznunk. Ha többet lövünk kapura, akkor jobbak lesznek az esélyeink.”

Benk András: „Felkészülési stádiumban vagyunk, nyilván lesznek olyan meccsek, amelyeken nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan mi azt szeretnénk. Kicsit túlkomplikáltuk a játékunkat, célratörőbben, több lövést eleresztve kellett volna játszani. Egy teljesen más dolgot tanulunk, mint amit idáig játszottunk éveken keresztül Rich-csel. Az átszokáshoz idő kell, minél több edzés és mérkőzés, hogy teljesen elsajátítsuk az új elképzeléseket, de idővel ez egyre jobb és jobb lesz.

(Fotó: MJSZ/Mudra László)

Gyerehokizni