Tolvanen kijelölte 27 fős keretét

2018.02.14. 20:12 |

A magyar válogatott 27 játékossal utazik el a lengyelországi tornára, ahol péntektől vasárnapig a házigazdák mellett a kazahokkal és az olaszokkal játszik.

A magyar válogatott szerdán délelőtt is edzett, délután pedig egymás között edzőmeccsen vettek részt a játékosok, kétszer 20 percben. Ez elég időt adott az edzői stábnak, hogy meghozza a döntést a keret szűkítéséről.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja végül két kapussal, tíz védővel és tizenöt csatárral utazik a lengyelországi viadalra. Nem lesz ott a csapatban Bálizs Bence és Kiss Bence, a védő Hruby Gellért és Vojtkó Mátyás, valamint a csatár Léránt René. Sajnálatos módon alsótesti sérülés miatt Nagy Krisztián és Bartalis István is kihagyja a három mérkőzést.

Nagy Nilan és Odnoga Mátyás a tornán debütálhat a válogatottban, Láda Balázs pedig a 2012-2013-as szezon után szerepelhet ismét a nemzeti együttesben.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: „Két nagyszerű napot töltöttünk együtt a kerettel. Az alapokon, a játékrendszeren dolgozunk, néhány új ötletet próbálunk ki. Sajnos ketten megsérültek, ez sosem jó a szezonnak ebben a szakaszában. Remélhetőleg semmi komoly, de úgy döntöttünk, jobb őket most itthon hagyni, hogy legyen idejük felépülni. Az összes új játékossal elégedett vagyok. Már ismertem őket, de most jó volt őket így is látni. Mindenki jó benyomást tett rám, ám nem vihetünk el mindenkit a tornára. Az új játékosok szerepelnek a jövőbeni terveinkben.”

Pozsgai Tamás, védő: „Kicsit rátettünk egy lapáttal a középszakasz után. Most próbáltak minket kímélni az edzéseket, inkább a taktikai elemeket csiszoltuk, nem voltunk csapágyasra járatva. Szerdán délután volt egy egymás elleni játék, ahol az edző felmérte, ki hogy tudja az új taktikát alkalmazni. Összességében jók voltak ezek a napok, mindenki várja, hogy újra meccset játszhassunk együtt.

Magosi Bálint, csatár: „Kétszer húsz percet játszottunk egymás ellen. A sérülések miatt át kellett alakítani a csapatokat, az elején a jobbszélsők dupláztak, így Sárpatki Tomival többet játszottam. Az edzőknek nem az volt a cél, hogy kihajtsák belőlünk minden maradék energiánkat, hanem hogy amit gyakoroltunk, azt megvalósítsuk a jégen. A pirosaknak, ahol én is szerepeltem, egy kicsit jobban sikerült, de szoros volt.”

Nagy Nilan, védő: „Jó nap volt. Délelőtt taktikai elemeket vettünk át, délután pedig egymás ellen játszottunk, hogy megmutassuk, amit tanultunk, amin dolgoztunk. Nagyszerű tapasztalat itt lenni a válogatottal, jó játékos társaságában, akik az egész országból és más ligákból is érkeztek. Boldog vagyok, hogy a része lehetek ennek, tanulhatok, és fejleszthetem magam.”

Menetrend

Február 16. péntek 16:30 MAGYARORSZÁG - Kazahsztán
Február 17. szombat 16:30 MAGYARORSZÁG - Olaszország
Február 18. vasárnap 19:15 MAGYARORSZÁG - Lengyelország

Keret

Név Poszt Egyesület
Duschek Dávid K Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós K Fehérvár AV19
Garát Zsombor H MAC Budapest
Kiss Dániel H UTE
Kovács Bronson H MAC Budapest
Láda Balázs H DVTK Jegesmedvék
Nagy Nilan H UTE
Pozsgai Tamás H MAC Budapest
Stipsicz Bence H Fehérvár AV19
Szabó Dániel H Fehérvár AV19
Varga Arnold H UTE
Wehrs Kevin H HC TWK Innsbruck (AUT)
Bodó Christopher Cs MAC Budapest
Csányi Karol Cs HK Nitra (SVK)
Erdély Csanád Cs Fehérvár AV19
Galanisz Nikandrosz Cs DVTK Jegesmedvék
Magosi Bálint Cs DVTK Jegesmedvék
Miskolczi Márk Cs DVTK Jegesmedvék
Odnoga Mátyás Cs Dunaújvársi Acélbikák
Orbán Brance Cs MAC Budapest
Pavuk Attila Cs DVTK Jegesmedvék
Reisz Áron Cs Fehérvár AV19
Sarauer Andrew Cs Villacher SV (AUT)
Sárpátki Tamás Cs Fehérvár AV19
Sofron István Cs Villacher SV (AUT)
Vas János Cs DVTK Jegesmedvék
Vincze Péter Cs Fehérvár AV19
Jarmo Tolvanen Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Szilassy Zoltán Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Dr. Majzik Ernő Csapatorvos
Bagonya Imre Fizioterapeuta
Sashalmi Tamás Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelés menedzser
Tornyi Gábor Felszerelés menedzser
Imre Lajos Csapatmenedzser
Szilágyi Levente Csapatmenedzser
Závodszky Szabolcs Média menedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek