Tolvanen: az első két harmadban jobbak voltunk

2018.04.22. 19:17 |
Kazahsztán 3-0-ra győzött a magyar csapat ellen a budapesti divízió I/A csoportos világbajnokság első fordulójában. A két szövetségi kapitány, valamint a játékosok értékeltek a mérkőzés után.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Gratulálok a kazah válogatottnak, egy jó csapat, amely kemény ellenfélnek bizonyult, és nehéz meccset játszottunk vele. Az ellenfél nagyszerűen játszott a harmadik harmadban, ez volt a különbség a meccsen. Az első két harmadban talán még jobbak is voltunk, többet lőttünk kapura. Túl sok kiállítást kaptunk, hármat az utolsó harmadban, és hátrányban nehéz volt játszani. Lőtt gólok nélkül nem lehet meccset nyerni, ebben javulnunk kell, de ezt leszámítva elégedett vagyok a csapattal.”

Galim Mambetalijev, a kazah válogatott szövetségi kapitánya: „Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a magyar egy gyors, jól védekező válogatott, ezért alaposan felkészültünk. A vezető gólunk sokat segített, mert a magyar csapat addig aktívan játszott, de türelmesek voltunk.”

Vay Ádám, a magyar válogatott kapusa: „Jó meccs volt, a kazahok kihasználták a helyzeteiket, míg mi nem tudtuk. Egy szerencsétlen helyzetből, egy megpattanó korongból kaptuk az első gólt, ami meglepte a csapatot. Ilyen a hoki, néha kipattan, néha pedig be. A lényeg, hogy pozitívan álljunk hozzá a folytatáshoz. Nem hiszem, hogy könnyű meccs lesz az olaszok elleni, már majdnem minden csapat egy szinten van, de mindent meg fogunk tenni, hogy jó helyezést érjünk el.”

Vas János, a magyar válogatott csatára: „Az emberelőnyöket az első két harmadban ki kellett volna használni, ha akkor betalálunk, minden másként alakul. Ha viszont így játszunk a folytatásban is, minden rendben lesz, és a következő meccseket meg tudjuk nyerni.”

Pozsgai Tamás, a magyar válogatott hátvédje: „Nagyon jó meccset játszottunk 50 percig, a végét sem mondanám rossznak, de a 3-0 nem volt benne a meccs képében, sokkal inkább az, hogy mi nyerünk. Kaptunk egy szerencsétlen, megpattanós gólt, továbbá volt egy emberhátrányos és megugrós találat. Lehet, hogy kevesebb kiállítást kellett volna összeszednünk, és akkor több energiánk marad. Roppant nehéz meccs volt, gyorsan kielemezzük, aztán elfelejtjük a vereséget, és megyünk tovább. Több volt a pozitívum a meccsben, mint a negatívum, bebizonyítottuk, hogy van keresnivalónk minden csapat ellen. Az olaszok más stílusú hokit játszanak, nekik is erős csapatuk van, de az egész vb kiélezett, csak jó meccsek várhatóak.”

Sebők Balázs, a magyar válogatott csatára: „Pont az utóbbi ukrán meccsből nem tanultunk eleget, szinte ugyanaz történt most is, viszonylag rövid idő alatt kaptunk három gólt. Úgy érzem, hogy az első kazah gólig jobbak voltunk. Hétfőn újra játszunk, ezt most el kell felejtenünk. A vereség talán egy kicsit a koncentráció hiányának köszönhető, de ez a kazah csapat elég jó erőkből áll, úgyhogy megbosszulták azokat a hibákat, amiket mi elkövettünk. Az első két harmadban nagyon összeszedettek voltunk, több helyzetet alakítottunk ki és jobbak is voltunk. Lőtt gól nélkül elég nehéz hokimeccset nyerni, de bármilyen másik sportágban is győzni, ezen mindenféleképpen javítanunk kell. Az elején látszott rajtunk, hogy kicsit túlizgultuk a meccset, de aztán egyre jobban belejöttünk és tényleg óriási pluszt adott ez a hazai szurkolótábor. Mindenhova követnek, úgyhogy próbálunk nekik most itt visszaadni valamit. A harmadik harmadban rengetegszer kiállítottak minket, de a közönségnek köszönhetően olyan volt, mintha egyenlő létszámban lennénk a pályán.”

Nagy Krisztián, a magyar válogatott csatára: „Mindenképp fenomenális, hogy itthon élvezhetjük ezt a hangulatot. Hiányzott egy jó harmadik harmad, ahol nem négy-öt kiállításunk van, hanem akár csak egy-kettő.  Ezen a szinten nagyon fontos, hogy ne legyen sok kiállításod, mert könnyen előfordulhat, hogy az emberelőnyös szituációk döntik el a mérkőzést. Sajnos, mint az ukránok ellen, kaptunk egy váratlan gólt, ami megzavart minket. Erre sokkal jobban fel kell készülnünk mentálisan, mert bármi megtörténhet egy meccsen, és nem szabad foglalkozni vele. Megpróbálunk sokkal erősebben és komolyabban nekimenni a következő mérkőzésnek. Két harmadon keresztül mindent megtettünk, hogy gólt szerezzünk, de ez most nem sikerült, legközelebbre igyekszünk kijavítani a hibáinkat. Megteszünk mindent, hogy a közönséget, Magyarországot és a vezetőséget az elvárásoknak megfelelően kiszolgáljunk.”

Henrik Karlsson, a kazah válogatott kapusa: „Nagyon kemény meccs volt, de sikerült elsőként betalálnunk, majd rögtön utána lőttünk még egyet, ez nagyon fontos volt a meccs végeredménye szempontjából. Ha a magyarok találtak volna be először, akkor lehet, hogy máshogy alakult volna a mérkőzés. Fontos volt a mai győzelem a számunkra, de ez egy nagyon szoros meccs volt. Nagy volt rajtunk a nyomás, de sikerült győzni, egy ilyen sikernek önbizalomnövelő hatása van.”