Tökéletes ünnep és bemutatkozás

2017.09.30. 21:47 |
Remekül sikerült Jarmo Tolvanen bemutatkozása magyar szövetségi kapitányként, a válogatott fölényesen verte Lengyelországot a Papp László Budapest Sportarénában.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány Lengyelország ellen debütált a magyar válogatott kispadján. A finn szakember a kapuban Duschek Dávidnak szavazott bizalmat. A csapatkapitány a szapporói csodában is részt vállaló Benk András volt, helyetteseként pedig Magosi Bálint és Nagy Gergő szolgált ezen az estén.

Mivel a találkozó nem nemzetközi szünetre esett, így a külföldön szereplőkre és az EBEL-ben érdekelt fehérváriakra nem számíthatott a szakvezetés, a keretet az Erste Ligában játszók alkották.

Első harmad

Születésnap ide, hokiünnep oda, a régi ismerős lengyelek harcosan kezdtek, de a magyarok is felvették a kesztyűt. Az ötödik percben Galanisz Nikandrosz kapott kiállítást, de sikerült kivédekezni az emberhátrányt.

Kétszer a magyarok is emberelőnyben támadhattak, és bár alaposan megsorozták John Murray kapuját, gól nem született. A legnagyobb helyzet Nagy Krisztián és Keegan Dansereau előtt adódott.

Második harmad

A második harmadot nagyobb lendülettel kezdték a hazaiak, Tóth Adrián lőhetett, de Murray a helyén volt. Egy perc telt el, és ahogy kiegészültek a lengyelek, megszerezte a vezetést a magyar csapat: egy kapu mögül visszapattanó korongra Dansereau érkezett a legjobb ütemben, és közelről nem hibázott (1-0).

A harmad derekán beindult a magyar henger. Egy remek kontra végén Magosi passzolt középre, Miskolczi Márk pedig kapásból a hálóba bombázott (2-0). Bő másfél perccel később Nagy Krisztián volt kellően erőszakos, és a sarokban megszerzett korongot okosan bepasszolta, Orbán Brance pedig köszönte szépen és belőtte (3-0).

A mieink támadásban maradtak, sorra alakították ki a lehetőségeket, a lengyelek alig jutottak el Duschek kapujáig. A 37. percben ismét Orbán érkezett kiválóan a kapu előtt Terbócs átadására, és Murray-nek ezúttal sem volt esélye (4-0).

A lengyelek a harmad utolsó percében szépítettek: Bychawski távoli, erős lövését Duschek nem védhette, mert takarták a kilátást (4-1).

Harmadik harmad

A záró felvonásban is jóval aktívabban hokiztak a mieink, de hiába támadhattak szinte sorozatban emberelőnyben, nem tudtak felállni és jól körbejáratni korongot, sőt, még Duscheknek kellett nagyokat védeni.

A harmadik fórt aztán már sikerült kihasználni: hét tizeddel azelőtt, hogy kiegészültek volna a lengyelek, Nagy Gergő csapott le egy korongra a kapu előtt, és begyötörte azt az 52. percben (5-1).

Cseter Justin kiállítása alatt sem tudtak közelebb zárkózni a lengyelek, ahogy a hátralévő percekben veszélyeztették igazán a magyar kaput, a mieink pedig biztosan őrizték előnyüket.

A magyar csapat fölényes győzelemmel kezdte meg a jövő tavaszi, budapesti világbajnokságig tartó utat.

(Fotó: MJSZ/Mudra László)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV