Több mint 1100 gyermeket mozgatott meg Őszi Jégkorong Fesztivál

2021.09.20. 12:36 |

Remek hangulatban és hatalmas érdeklődés mellett zajlott le az Őszi Gyermek Jégkorong Fesztivál a hétvégén, a Vasas Jégcentrumban.

A koronavírus-járvány miatt tavaly hosszú évek után elmaradt a mini és szupermini korosztály számára kiírt „dzsembori”, idén viszont a hatályos jogszabályok betartása mellett ismét megrendezhette a Magyar Jégkorong Szövetség a mindig népszerű eseményt.

Ezúttal a Vasas Jégcentrumban, ahol a két nap során 1153 gyermek lépett jégre.

„Szombaton az U10-es korosztályban 36 egyesület nevezett, 675 gyermek volt a jégen, míg vasárnap, az U8-asokat 28 egyesület 478 kis hokisa képviselte” – mondta Langer Anna, a Magyar Jégkorong Szövetség munkatársa, a fesztivál egyik főszervezője.

Közvetlen munkatársa, Antal Szilvia szombaton két pályára összesen 104, vasárnap 88 mérkőzést írhatott ki a nevezések alapján (a második napon csak a centerpályán játszottak a hokipalánták), igazi nagyüzem volt a Jégcentrumban, „méhkasként” zsongott a csarnok, és ezt bizony jó volt látni.

Az U10-es korosztályban 10 kék, 25 sárga és 21 piros nevezés érkezett (a pirosak kezdték legkésőbb a jégkorongot, a kékek pedig a „legrutinosabbak”), az U8-asok mezőnyében 6 kék, 14 sárga és 21 piros csapat játszott.

Az ország minden tájáról és régiójából érkeztek a növendékek, Soprontól, Szombathelyen, Szegeden, Táton, Dunakeszin, Zalaegerszegen, Kiskőrösön át Jászberényig, Szolnokig, Miskolcig vagy épp Debrecenig.

Minden gyermek oklevelet és érmet kapott a nap végén, külön élmény volt számukra a találkozás Csúszkával. Az eredményhirdetések is remek hangulatban teltek, a szülők, nagyszülők, barátok készíthették el a legújabb fotókat, mellesleg a díjátadásban segédkezett Kovács Zoltán, az MJSZ szakmai alelnöke, Vas Márton, a szövetség általános menedzsere, Gebei Péter, a játékvezetők fejlesztéséért felelős vezető, Majoross Gergely, a Nové Zámky vezetőedzője, Darryl Easson mentoredző, valamint Don Macadam, az MJSZ fejlesztési igazgatója.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV