Tényleg megállíthatatlan a Klagenfurt?

2016.12.30. 16:30 |
A Fehérvár a Vajdahunyad vár gyönyörű kulisszái előtt a 11 győzelemmel érkező KAC ellen búcsúztatja 2016-ot és a magyar Winter Classicot. - írja a jegkorongblog.hu.

Ahogy azt az EBEL-ben megszoktuk, nincs könnyű mérkőzés, így ez sem lesz az. Annál is inkább nem, mert decemberben a KAC a hónap csapata. Utoljára december 2-án kaptak ki hazai jégen a Znojmótól, azóta mind a 11 mérkőzésüket megnyerték. Ezzel a szezon előtt csak visszafogott célokat megjelölő rekordbajnok már 59 pontos és a bajnoki táblázat 5. helyéig masírozott előre. Ráadásul legutóbb a karintiai derbit, a mindig forró hangulatú, Villach elleni meccset húzták be, ami további muníciót adhat az önbizalmuknak. A KAC győzelmi sorozatánál is hosszabb az idegenbeli sikerszériájuk. A november 22-i, Innsbruckban kivívott 3-2-es győzelmük óta minden idegenbeli mérkőzésükön szereztek pontot. A klagenfurtiak erőssége az utóbbi időben a középső játékrész, ezt a legutóbbi 12 meccsükön nem vesztették el, több győzelmüknél is ez volt a kulcsfontosságú periódus, amikor fordítani tudtak.

A Fehérvár is jó decembert mondhat magáénak, amelybe sajnos belerondított a Salzburg elleni mérkőzés utolsó harmada. Az akkor kapott 6 gól talán a csapat egész EBEL-történetének legrosszabbul sikerült 20 percét eredményezte. Mivel előtte Linzben is kikaptak Sofronék, mostanra 10 pontra nőtt a hátrány a még felsőházat érő 6. helyen álló Innsbruckkal szemben, és egyelőre visszacsúszott a csapat a 10. helyre. Innen kellene felállni, és megpróbálni minél többet kihozni a második városligeti szabadtéri meccsel együtt hátralevő 8 összecsapásból. Mivel ezeken összesen 24 pontot lehet megszerezni, lassan azt lehet mondani, elúszott a felsőházi hajó, még akkor is, ha a sorsolás viszonylag kedvezőnek mondható. Hiszen a közvetlen vetélytársak közül játszani fognak még az Innsbruck, a Villach és a Graz ellen is, és mennek még Dornbirnba és Ljubljanába is.

Ha a hagyományoknak lehet valami szerepe egy-egy meccs végkimenetelének megjósolásakor, akkor azt mondhatjuk, hogy szoros meccset várunk. Magyarországi fellépései túlnyomó többségén a KAC egygólos meccseket játszott, szoros csatában dőlt el a pontok sorsa valamelyik fél javára. Szerencsére az utóbbi időben inkább a Volánéra, az utolsó hat Fehérvár–KAC-ból öt alkalommal a magyar csapat hívei örülhettek.

“Remek volt a hangulat – utalt a Salzburg elleni mérkőzésre Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Szerettük volna a szurkolóinkat egy látványos teljesítménnyel megörvendeztetni, sajnos eközben a látványos körülmények túlzottan is elvonták a figyelmünket, és egész egyszerűen elfelejtettük, hogy jégkorongozni vagyunk ott. A Klagenfurt ellen jobban fog ez menni.”

“Bár a szurkolóink nyilván nem így gondolják, de a karintiai derbi is végső soron csak a 3 pont megszerzéséről szólt – mondta Mike Pellegrims, a Klagenfurt vezetőedzője. – Most már a budapesti szabadtéri meccsre összpontosítunk, amelyet máris nagyon várunk.”

“Nagyon sikeres december van eddig a hátunk mögött – értékelt a csapathonlapnak David Fischer, a KAC védője. – Eddig 30 pontot gyűjtöttünk ebben a hónapban, és most szeretnénk győzelemmel megkoronázni ezt a teljesítményt a hónap és az év utolsó meccsén. A Fehérvár nagyon kompakt csapat, ráadásul biztosan nagyon szeretnék a szurkolóikat kárpótolni a rosszul végződött első szabadtéri meccsük után. A körülmények természetesen nagyon szokatlanok lesznek, így annál fontosabb, hogy megfelelően összpontosítsunk azokra az elemekre, amelyek az elmúlt időszakban a sikereket hozták meg nekünk.”

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


2016. december 30., péntek, 20:00: Fehérvár AV19–Klagenfurt (EBEL) 

Jegyek korlátozott számban még kaphatók.

EBEL, 2016. dec. 30., péntek. Játékvezetők: Kincses, Nikolic, Németh, Seewald.
Hetényi (Rajna)
K
Duba (Madlener)
Vernace, Owens, Beauregard, Maylan, Kóger
1
Fischer, Kapstad, Geier S., Koch, Geier M.
Szabó D., Szirányi, Bodo, Sarauer, Erdély
2
Schumnig, Robar, Harand, Hurtubise, Pance
Manavian, Schiestel, Sofron, Vas, Orban
3
Duller, Strong, Lundmark, Neal, Ganahl
Szaller, Kocsis, Sárpátki, Reisz, Szabó K.
4
Kurath, Popovic, Brucker, Hundertpfund, Richter
Benoit Laporte
E
Mike Pellegrims

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV