Teljes a körbeverés

2018.12.03. 22:47 |
A Brassó ismét legyőzte a Csíkszeredát, és ennek a Ferencváros is örülhetett. Az Erste Liga hétfő esti rangadóján gyergyói siker született Miskolcon a Hokiklub Budapest ellen.

Sport Club Csíkszereda-Corona Brasov 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Dupla fontosságú rangadót rendeztek hétfő este a Csíkszeredai Sportklub és a Brassó részvételével, mivel a találkozó pontjai az Erste Ligába és a román bajnokságba is beleszámítottak.

Némileg aktívabban kezdte a találkozót a hazai csapat, helyzetek is akadtak Tőke kapuja előtt, de a Brassó jól védekezett, emberhátrányban is. A vendégek viszont első fórjukat tökéletesen játszották meg és Lidhammar góljával megszerezték a vezetést. A gól után összezuhant a hazai csapat, több brassói lehetőség is akadt, de a kék-fehérek kapusa életben tartotta a csapatot.

A második felvonás elején, alig pár másodperc után Tendler mehetett szólóba Onodira, de nagyot védett a hazai kapus. A Sportklub nem tudott felpörögni, nagyon pontatlan volt a játék, az FTC elleni pénteki rangadóhoz képest nagy volt a kontraszt. A meccs feléhez érve Lidhammar került hatalmas ziccerbe, ám nem talált be. Ezt követően a Szereda megkapta a lehetőséget az egyenlítésre, de előbb egy sima előnyt, majd egy kettősbe torkoló fórt is elpuskázott, pedig Panov, illetve Fodor, majd a harmad végén Sulakov is nagy helyzetbe került.

Az utolsó harmad elején Tendler szólóból növelte az előnyt. A Csíkszereda továbbra is alakított ki helyzeteket, ám nem tudott élni velük, a Brassó pedig jól őrizte előnyét. Sőt, az 56. percben emberhátrányban Tendler lépett ki ismét egyedül, és ezúttal sem hibázott, eldöntve ezzel a meccset.

A Csíkszereda hét meccs után először kapott ki. A három dobogós négy nap alatt körbeverte egymást, és a hétfői eredménynek a Brassó mellett az FTC is örülhetett, hiszen bár továbbra is a Csíkszereda áll az élen, vesztett pontokat tekintve ismét a zöld-fehérek mutatója jobb.

Nyilatkozatok

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Rengeteget tévedtünk, lehetőséget adtunk számukra, nagy tereket engedtünk. Emberelőnyben és emberhátrányban is gólt tudtak szerezni. Nem sikerült gólt szerezni, annak ellenére, hogy az első 10 percben megvoltak a lehetőségeink, amelyek akkor, ha bemennek, talán máshogy alakul ez a találkozó.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Egy tökéletes idegenbeli meccs volt, kezdve attól, hogy szolid kapusteljesítményt, illetve remek védekezést tudtunk felmutatni. A második harmadban több emberhátrányt, köztük egy kettőst sikerült kihúzni, ami döntőnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelét illetően. Nagyon okos játékot mutattunk, ami azt hozta magával, hogy öt az öt ellen sokkal jobb csapat voltunk.”

Hokiklub Budapest-Gyergyói HK 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Miskolcon, a tévés rangadón az első harmadban is a Gyergyó volt veszélyesebb, de gól nem született, Kiss Bence jól védett. A Hokiklub a veszélyes kontrákra alapozott, így Sztyepan Gorjacsevszkihnek is akadt dolga. A pályaválasztó azonban a második harmadot már nem húzta ki, és a játékrész végén a Gyergyó másfél perc alatt két gólt is szerzett: előbb Constantin, majd Vorobjev volt eredményes két kapu előtti kavarodásban.

A vendégek őrizték előnyüket, és végül kettős fórban megszerezték a harmadik találatot is: az 54. percben Góga Attila volt eredményes.

A HK Budapest sorozatban harmadszor kapott ki, míg a Gyergyó hét ponttal zárta a túráját, és közelebb zárkózott az ötödik Újpesthez.