Újra ott lesz az Universiadén a magyar jégkorongcsapat

2023.01.09. 11:00 |

Rekordszámú magyar sportolóval kezdődik a Téli Egyetemi Világjátékok.

Hétfőn elutazott Lake Placidba, a 2023-as Téli Egyetemi Világjátékokra (korábbi nevén Universiade) a magyar férfi jégkorongcsapat. Vas Márton szövetségi edző és stábja 23 fős kerettel vesz részt a tornán. Olyan játékosokat lehet nevezni, akiknek van felsőoktatási hallgatói jogviszonyuk.

"Ugyanazt szeretném elérni, mint a junior-világbajnoksággal, hogy a beválogatott játékosok fejlődjenek a nemzetközi, kompetitív mérkőzések által. Szeretném, ha a magyar virtust mélyíteni tudnánk, legyenek fegyelmezettek és szívvel-lélekkel küzdjenek. Az a cél, hogy a maximumot hozza ki magából a csapat" - mondta Vas Márton.

A magyar együttes szerdán kezdi meg szereplését Szlovákia ellen, majd Kazahsztán, Dél-Korea, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok csapata lesz az ellenfél. A magyar férfi jégkorongcsapat hosszú szünet után vett részt téli Universiadén 2019-ben, az oroszországi Krasznojarszkban egy győzelemmel és négy vereséggel zárva a kilencedik helyen végzett.

A viadalt a korábbi téli olimpiai helyszíneken rendezik meg. Magyarok jégkorong mellett műkorcsolyában, alpesi síben, short trackben és gyorskorcsolyában indulnak.

A program

Január 11., 19.00 (helyi idő szerint 13.00) Magyarország-Szlovákia
Január 13., 15.30 (9.30) Magyarország-Kazahsztán
Január 16., 19.00 (13.00) Dél-Korea–Magyarország
Január 17., 15.30 (9.30) Magyarország–Nagy-Britannia
Január 19., 15.30 (9.30) Magyarország–Egyesült Államok

A keret

Kapusok: Praták Dávid (DVTK), Sági Máté (UTE), Tóth Károly Balázs (FEHA19)

Hátvédek: Bogesic Vedran (DEAC), Erdély Botond (Dunaújváros), Farkas Botond (FEHA19), Molnár Gergő (DEAC), Sánta William (DVTK), Szabó Péter (FEHA19), Tóth Péter (BJA)

Csatárok: Ádám Zsolt (BJA), Alapi Márton (FEHA19), Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, amerikai), Csiszer Ádám (Gyergyó), Galántai Richárd (FTC-Telekom), Komáromy Botond (FTC-Telekom), Kókai Máté (DEAC), Kovács Sebestyén (UTE), Nádor Kristóf (BJA), Nagy Ákos (FEHA19), Pecsét Bálint (DVTK), Pinczés Olivér (Dunaújváros), Vincze Gergő (Gyergyó)

A stáb

Vas Márton szövetségi edző
Péter Róbert másodedző
Székely Csaba kapusedző
Szirányi Dániel fizioterapeuta
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Madarász Milán média
Végh Boldizsár csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV