Tehetségek a Tüskecsarnokban

2018.11.23. 13:33 |

Idén másodszor tartottak edzéseket a női U14-es tehetséggondozó program keretében.

Szerdán és csütörtökön is 60-60 lány vett részt Bedő Botond vezetőedző és stábja gyakorlásain a Tüskecsarnokban.

„A lányok folyamatosan és lépcsőzetesen fejlődnek. Minden összetartáson vannak kiugró teljesítmények. Az előrelépés köszönhető a klubok támogatásának is” – mondta a szakvezető.

Az első nap az U12-es korosztállyal, vagyis a 2007-2008-ban születettekkel edzettek, nekik több korcsolyázási és bottechnika foglalkozást tartva.

„Délelőtt csak korcsolyázás volt a programban: előre, hátra, koronggal, korong nélkül, közben pedig kapusedzés a kapusoknak. Aztán délután különböző állomásokon a koritechnikát, a bottechnikát, a lövéseket, a passzolást gyakoroltuk és volt játékos feladat is. Próbálunk játékosságot is belevinni az edzésekbe, hogy élvezzék, amit csinálnak.”

Az U14-eseknek délelőtt korcsolyatechnika volt a program, de már kicsit bonyolultabb feladatokkal, élváltásokkal, ugrásokkal egyik lábról a másikra, gyors irányváltásokkal, és mindezt koronggal is végigcsinálva.

„Délután nagypályás gyakorlatokat tartottunk nekik, és próbáljuk felkészíteni őket az U16-os korosztály kihívásaira. Tanítgatjuk az alapokat a helyezkedésben, lépcsőzetesen fejlesztjük a lányokat” – közölte Bedő Botond.

Az edzői stábban dolgozik Kiss Andrea, Ungár Rebeka, Hegyi Márta, Kiss-Simon Franciska, Gágyor Adrienn, Németh Anikó és Rónai Alexandra is, vagyis a felnőtt válogatott több alapembere. A vezetőedző szerint ez két szempontból is hasznos.

„Egyrészt a gyerekek közvetlenül látják maguk előtt a jó példákat, azt, hova lehet eljutni a sportágban, mi lehet belőlük. Emellett a válogatottaknak is előnyös, hiszen látják a játékot a másik oldalról, edzői szempontból is, s őket is tudjuk fejleszteni, nekik is tudunk irányt mutatni.”

A következő összetartás január végén lesz a tehetséggondozó programban, majd a szezon végén a Girls Cup nevű tornán mérik össze tudásukat a játékosok.