Tabellaszomszédok harca

2018.11.05. 14:50 |

Az Erste Liga hétfő esti rangadóján két olyan csapat találkozik, amely egy győzelemmel megindulna az élmezőny felé.

Az Újpestet fogadja a Dunaújvárosi Acélbikák együttese hétfőn este. A két csapat eddig egyszer találkozott az idei szezonban: szeptember közepén, Újpesten a lila-fehérek örülhettek. Az UTE 17, míg a DAB 16 mérkőzésen van túl idén - a lilák 30 pontot gyűjtöttek, míg a hazaiak 25-öt, így mindkét együttesnek fontos a győzelem, hogy közelebb kerüljenek az első négyhez.

A Dunaújváros egyelőre az előtte állókkal szemben sikertelenül szerepel, ezt a sorozatot meg kellene törni az előrelépéshez. Az újpestiek is hektikus heteken vannak túl, de két vereség után abban bízhatnak, hogy a bécsi győzelemmel visszataláltak a megfelelő útra.

Antti Karhula, a dunaújvárosi vezetőedző elmondta, hogy nem játszottak rosszul az elmúlt időszakban, bár túl sok gólt kaptak a legutóbbi mérkőzéseiken.

„Meg kell tanulnunk, hogy hol nem veszíthetünk korongokat, és különbséget kell tudni tenni az okos és a veszélyes megoldások között. Olyan alapvetésekre is különösen oda kell figyelni, hogy ki, mikor mehet cserére, és a mérkőzés ritmusát a saját előnyünkre kell fordítani. Ez az utolsó mérkőzésünk a válogatott szünet előtt, tehát azt kérem a játékosoktól, hogy adjanak bele mindent, tegyék ki a szívüket a jégre és játszanak okosan minden egyes cserében” – mondta a finn szakember.

Szilassy Zoltán, az UTE trénere szerint sok munka kell, ha három ponttal akarnak távozni Újvárosból.

„Tabellaszomszédok vagyunk, nagyjából ugyanannyi pontot vesztettünk, tehát nagyon fontos mérkőzés lesz ez. Természetesen győzni szeretnénk Dunaújvárosban, de ehhez sokat is kell tennünk. Gyors, technikás játékosaik vannak, akiket nem szabad szabadon engedni, nagyon fontos lesz, hogy kevés teret adjunk nekik a mérkőzésen. Jól kell bánnunk a koronggal, és korong nélkül is sokat kell dolgoznunk. Az utóbbi időben több gólt kaptunk, mint a szezon elején, erre oda kell figyelnünk, mert nem lehet arra alapozni, hogy több gólt fogunk lőni, mint az ellenfél. A helyzetek kialakítása rendben van, de a hatékonyságunkon javítanunk kell. Egyenlő létszám mellett általában elégedettebbek lehetünk a játékunkkal, mint emberelőnyben, dolgozunk azon, hogy előnyben játszva is bemenjenek a helyzeteink. A sérültjeink – Nagy Nilan és Sági Martin – még nem épültek fel, Ales Sila viszont, akit Bécsbe nem vittünk el, mert magas láza volt, már tudott edzeni, így ő is öltözni fog a Dunaújváros ellen” – mondta a Jégkorongblognak.

A meccs 20 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Gyerehokizni