Szombaton lesz a Kontinentális Kupa-egyeztetés

2016.06.20. 12:44 |

Június 25-én ismét Budapesten kerül sor a Kontinentális Kupa éves ülésére, ahol döntenek a selejtezőtornák helyszíneiről is. Miskolc ezúttal is jó esélyekkel indul a rendezésért.

2017-ben ünnepli fennállásának 20. évét a Continental Cup névre keresztelt sorozat, melynek második selejtező körébe kapcsolódik be a magyar bajnok DVTK Jegesmedvék.

A miskolci együttes a C-jelű csoportban érdekelt, amelynek megrendezésére egyelőre csak a borsodi megyeszékhely jelentkezett, így nagy esély van rá, hogy a 2015/16-os szezon után idén ősszel visszatér hazánkba a sorozat. A 2016. október 21-23. között esedékes négyes tornán az ukrán HC Donbassz, a romániai – és egyben legfrissebb MOL Ligás – Dunarea Galati, illetve az elsőkörös A-csoport legjobbja.

A magyar bajnokot érintő tornával párhuzamosan – valószínűleg Spanyolországban – kerülnek megrendezésre a B-csoport küzdelmei, ahol a brit Nottingham Panthers, a lett HK Liepaja, a szlovén Acroni Jesenice és a rendezésre jelentkező CH Jaca vesz részt.

A DVTK csoportjának győztese az E-jelű csoportban folytatja a harmadik körben, melyet a lengyel Tychy rendezne, a fehérorosz és a kazah bajnok részvételével. A D-csoportban jóval nagyobb a versengés már a megrendezés körül is, a francia, az olasz és a dán bajnok is szívesen lenne házigazda. Hozzájuk csatlakozik a második körből a B-csoport győztese.

A negyedik, döntő körbe a D és E-csoport első két helyezettje jut. Erre a tornára 2017 január 13-15. között kerül sor.

A 2016/2017-es Kontinentális Kupa kiírása (kiemelve a rendezésre kandidáló csapatok):

Első kör

A-csoport: Iribis-Skate Sofia (BUL), Partizan Belgrade (SRB), Zeytinburnu Istanbul (TUR), HC Bat Yam (ISR)

Második kör

B-csoport: Nottingham Panthers (GBR), HK Liepaja (LAT), Acroni Jesenice (SLO), CH Jaca (ESP)

C-csoport: HC Donbass (UKR), DVTK Jegesmedvék (HUN), Dunarea Galati (ROU), [az A-csoport győztese]

Harmadik kör

D-csoport: LES DUCS Angers (FRA), Ritten Sport (ITA), Odense Bulldogs (DEN), [a B-csoport győztese]

E-csoport: Shakhtyor Soligorsk (BLR), Beibarys Atyrau (KAZ), GKS Tychy (POL), [a C-csoport győztese]

Negyedik kör – Döntő

F-csoport: a D-csoport első és második helyezettje, az E-csoport első és második helyezettje