Nyertek az olaszok, Szlovénia már biztos nem juthat fel

2018.04.28. 18:09 |
Végletekig kiélezett mérkőzésen az olaszok az utolsó másodpercekben lőtt üreskapus góllal 4–3-ra legyőzték a szlovénokat. Ezzel eldőlt, hogy Szlovénia már biztosan nem juthat fel az A csoportba.

Szlovénia – Olaszország 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)

I.harmad

A mérkőzés első percében azonnal emberelőnybe kerültek az olaszok, a másodikban pedig már a vezetést ünnepelhették: Markus Gander lőtt hatalmas gólt egy keresztpassz után (0-1). Az 5. percben Gandert és Ales Kranjct küldték ki két percre, így a következő két perc négy a négy elleni játékot hozott. Ezt az időszakot inkább a szlovének uralták, de mezőnyfölényüket csak lövésekre tudták váltani, gólra nem. A 10. percben ismét Olaszország került emberelőnybe Ales Music kiállítását követően, de ezúttal még felállni sem sikerült nekik, nemhogy veszélyeztetni Gasper Kroselj kapuját.

A 14. percben ismét négy a négy ellen folyt a játék egy páros büntetés kiosztása után. A kétperces időszakot az olaszok dominálták, de a kapuvas a szlovénekkel volt. A játékot továbbra is inkább az olaszok irányították, több helyzetet alakítottak ki, de gólt a szlovének szereztek. Matic Podlipnik tört be az olasz harmadba, lövése pedig utat talált Marco de Filippo Roia botos kesztyűje alatt az olasz kapuba (1-1).

II.harmad

A második húszpercet a szlovének kezdték aktívabban, a 4. percben pedig emberelőnybe is kerültek. Ahogy az olaszok, úgy ők is éltek az első emberelőnyükkel: Rok Ticar lőtte ki a rövid felső sarkot Jan Urbas keresztpasszát követően (2-1). A 6. percben Giulio Scandella előtt adódott nagy lehetőség, de csapattársa kipattanó lövését követően nem találta el a kaput. Két perccel később Jan Drozgot küldték ki két percre. Az emberelőnyt Gander azonnal gólra is válthatta volna, de a jégen elterülő Kroseljbe lőtte a korongot. A 10. percben, fél másodperccel a kiállítás vége előtt azonban már a szlovén kapus is tehetetlennek bizonyult Michael Sullivan lövésével szemben (2-2).

Pillanatokkal később a szlovének támadhattak öt a négy ellen, de Ticar és Sabolic lövését is hárította de Filippo Roia. A 14. percben két olasz tört be a szlovén harmadba: Ivan Deluca vezette rá Kroseljre, az ő próbálkozását még hárította a szlovén hálóőr, a kipattanóra viszont Alex Trivellato reagált a leggyorsabban és szerezte vissza a vezetést az olaszoknak (2-3). A gól után nagy rohanásba kezdtek a felek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az adok-kapokból a szlovének jöttek ki jobban: Sabahudin Kovacevic tüzelt védhetetlenül középről, a kék vonal magasságából (3-3)

III.harmad

A záró játékrészben nekirontott ellenfelének a szlovén válogatott, de Filippo Roia azonban minden próbálkozást hárított. A harmad eleji nagy tempó a 8. perc környékén alábbhagyott. A szlovének agresszív letámadásai miatt a fehérmezesek csak rövid időre tudtak kijönni a saját harmadukból. A 12. percben csak a kapuvas mentette meg az olaszokat attól, hogy hátrányba kerüljenek Kovacevic távoli lövése után.

A 14. percben Scandella szerzett korongot a szlovén harmadban, de ezt követő kísérletét hárította Kroselj. Egy perccel később ismét a szlovén kapusé volt a főszerep, de két olasz próbálkozást is bravúrral hárított. A következő percek Olaszországé voltak, de az eredmény nem változott. A 18. percben emberelőnybe kerültek a kékmezesek, akik ugyan fel tudtak állni, de minden próbálkozásuk vagy elkerülte a kaput, vagy elakadt egy olasz blokkban. Az utolsó percben a kapust is lehozták a szlovénok, két másodperccel a vége előtt pedig Diego Kostner be is talált az üres kapuba (3-4).

Gyerehokizni