Szlovákia U18-as csapata nyolc góllal legyőzte az U19-es válogatottat

2022.03.30. 19:16 |

Pöstyénben lépett jégre a magyar U19-es válogatott vegyes kerete, a divízió 1/A-csoportos világbajnokságra készülő szlovák ifiválogatott ellen.

Horváth András és stábja ezúttal azokra a játékosokra számított, akik már nem érdekeltek a korosztályos bajnokság rájátszásának éremcsatározásaiban, illetve akik külföldön már befejezték a bajnokságot.

Ennek megfelelően elég szokatlan keret gyűlt össze, 2002-es játékosok is helyet kaptak az utazócsapatban (Galajda Zsombor, Banga Nándor, Mattyasovszky Gergely, Horváth Tamás), de két 2005-ös fiatal is ott volt a mieinknél, a dániai vb-n szereplő Farkas Olivér és a Slavia Prága légiósa, Nemes Márton.

Tudtuk, hogy nagyon erős válogatott lesz az ellenfél, ezzel együtt az első harmad végéig jól tartotta magát a magyar csapat, két hátrányt is kivédekezett, igaz, kétszer is előnyben volt, amit nem sikerült kihasználni. A harmad végén előbb Tobias Pitka, majd Samuel Honzek talált be, 2-0-ra nyerte a szakaszt a hazai csapat.

A második harmad elején Banga Nándor kapott kétperces büntetést, fél perc sem kellett, hogy kihasználja Szlovákia az emberelőnyt (3-0), majd Galajda Zsombor kiállítása után is hatékony volt a hazai támadójáték, hogy aztán a 31. percben Patrik Gabriel is betaláljon, 5-0.

A harmadot 7-0-s előnnyel zárta Szlovákia, így a szépítés esélye maradt meg a mieinknek a záró húsz percre. Nos, ez végül sikerült, 9-0 után Sipák Martin talált be Nemes Márton és Galajda Zsombor passza után.

Fotók: Jakub Homola

A meccsen Gratzl Gergely és Papp Márton is szerepet kapott a kapuban.

A szlovák ifik április 11. és 17. között éppen Pöstyénben, hazai pályán szerepelhetnek a világbajnokságon, ellenfeleik Kazahsztán, Lettország, Dánia, Norvégia, Franciaország és Japán lesznek.

A magyar U18-as csapat majd Asiagóba utazik április végén, ahol 25-től május 1-ig a házigazda olaszok, az osztrákok, a szlovének, a lengyelek és au ukránok ellen játszik a vb-n.

Az U19-es válogatottra pedig képességfejlesztő tábor vár majd a közeljövőben.

Horváth András szövetségi kapitány értékelése:

„Látszott, hogy a mi csapatunk játékosai különböző edzettségi állapottal érkeztek a meccsre. Az előző két nap során igyekeztük motiválttá tenni a játékosokat és erre a meccsre felkészíteni. Lehetett látni, hogy nálunk az a három játékos volt a legjobb, aki még készül az U18-as világbajnokságra, akik előtt még ott lebeg a cél. A túloldalon pedig egyértelmű volt mindez, hiszen 11 nap múlva kezdődik itt Pöstyénben a divízió 1/A-s vb, ez a csapat erre készül. Megtapasztalhattuk, hogy mennyire jó csapatról van szó, a játékosok jó része az Extraligában játszik. A küzdéssel nem volt gond, igyekeztünk odatenni magunkat, de nem tudtuk a motivációban felvenni a versenyt, illetve huzamosabb ideig megállítani a skillekben és játékrendszerben is kialakult egységet, összeszokottságot. Voltak periódusok, amikor jobban játszottunk, helyzeteket is kialakítottunk, de egyértelműen jobb volt az ellenfél, gratulálunk és sok sikert kívánunk nekik a világbajnokságra.”

Felkészülési mérkőzés:

Szlovákia U18–Magyarország U19 9-1 (2-0, 5-0, 2-1)

Magyarország: Gratzl (Papp)
Hadobás, Farkas O. – Molnár M., Illés M. – Balázsi, Farkas B. – Horváth T., Révász
Tamási, Mattyasovszky, Galajda (1) – Lászlóffy, Károly R., Simon – Banga, Sipák 1, Nemes (1) – Cseh, Szilveszter
Szövetségi kapitány: Horváth András

A szlovák gólszerzők: Pitka (19.), Honzek (20.), Ruzek (24.), Zabka (25.), Gabriel (31.), Honzek (36.), Dej (39.), Misiak (45.), Jencko (55.)

Az U19-es válogatott kerete a márciusi összetartásra:

No. Név Poszt Klub Született
1 Chmelik Levente G BJA 2003