Szirányi visszatér Miskolcra

2018.05.26. 15:44 |

A válogatott védője, Szirányi Bence a DVTK Jegesmedvékhez igazolt.

Szirányi Bence az előző öt idényben az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 játékosa volt, de korábban már szerepelt Miskolcon, így most visszatér. A budapesti születésű védő Újpesten mutatkozott be az élvonalban, aztán a Budapest Starsszal lett bajnok, majd egy szezont a francia Briancon is eltöltött, és onnan lett a miskolciak játékosa a 2012-2013-as idényre.

A 30 éves védő az előző szezonban mindössze kilenc meccset játszott a Fehérvárban vállsérülés miatt, de a világbajnokságra felépült, és benne is volt a Divízió I/A keretben. Szirányi eddig 101 meccsen szerepelt a nemzeti csapatban.

Miért éppen Miskolcra igazolsz?

Ők tették a legjobb ajánlatot, az Extraliga-szereplés lehetősége csábító. Nem titok, hogy a másik magyar topklubbal is beszéltem, de ott meg akarták várni, hogy felveszik-e a csapatot az Extraligába. Miskolc nem ismeretlen számunkra, a nagyobbik fiam ott született, éltünk ott egy évet, amit élveztünk. Minden közel van, amire szükségünk van, a nagyobbik fiamnak az uszoda, a kisebbiknek a jégpálya. Most ez a legokosabb döntés a család és a karrier szempontjából.

Mit vársz magadtól és a csapattól?

A DVTK vezetése eddig magyar játékosokkal erősített, és szerintem légiósokat később igazol. Jó kis csapat lesz, meglesz az egyveleg az idősebb, rutinosabb és a fiatal, energikus játékosok között, kiegészülve minőségi külföldiekkel.

Mennyit változott az Erste Liga és a csapat, amióta utoljára Miskolcon játszottál?

Sokat. Akkor volt fellendülőben a csapat, amikor itt szerepeltem, aztán utána jött az aranykorszak. Jó útvonalon haladtak, sikerült elérni, amit terveztek. Az Extraliga egy új fejezet lesz. Az Erste Liga is sokat fejlődött az elmúlt években. Sok fiatal magyar játékos-  kap lehetőséget a bizonyításra, ez adja meg az energiát a ligának. Sok magyar hokis is visszaigazolt a ligába, ami a rutint adja, és segít a kluboknak. Az UTE, a Fradi, a DVTK és Dunaújváros is sokat fejlődött, stabilizálta helyzetét, és jó játékosállományt hozott össze.

Hogy alakul a felkészülés?

A Metodikai központban fogok felkészülni. A DVTK erőnléti edzőjétől megkapom a programot, hétfőn kezdem az edzéseket, megcsinálom, amit kérnek. Eddig sem voltam eltunyulva, hiszen két gyerek mellett nem lehet, mindig kosarazunk vagy focizunk. Július végén, augusztus elején leköltözöm Miskolcra, aztán jön utána a család is, a harmadik baba születése után.