Szirányi Bence: Meglepetést okozhatunk

2018.07.20. 12:20 |

A válogatott játékosok gőzerővel készülnek az új idényre. Többükkel beszélgettünk arról, hogyan telik a nyár, mit várnak az új szezontól. Most a Szirányi Bencével készített interjúnkat olvashatják.

A válogatott védő nemcsak együttest, hanem ligát is vált: a Fehérvár AV19 EBEL-csapata után a DVTK Jegesmedvékhez szerződött , és a szlovák Extraligában fog szerepelni.

Szirányi régóta tagja a válogatottnak, az áprilisi divízió I/A világbajnokságon játszotta századik meccsét a nemzeti együttesben. Az UTE utánpótlásában nevelkedett, a Budapest Starsszal lett MOL Liga-győztes, majd a francia Brianconban is szerepelt, aztán hazatért, Miskolc után öt évet húzott le Fehérváron.

Hogy halad eddig a nyári felkészülés?

Még tart, de jól zajlik, élvezem a programot. A DVTK erőnléti edzője, Orosz Szilveszter elküldte az edzéstervet, amit el kell végeznem. Változatos, mindent megmozgató program, szóval jól elfáradok.

Fehérváron Horváth Dániellel dolgoztál, vagy mindig megvolt a saját edzésterved?

Általában mindig a klub által megadott programot hajtom végre. Fehérváron annyival volt könnyebb, hogy hetente egyszer lejártam, és megnézhették, milyen állapotban vagyok. Miskolcon megbíznak bennem, tudják, hogy megcsinálom, amit elküldenek.

Korábbi csapataidban is volt erőnléti edző?

A Starsban együtt edzettünk egy konditeremben, többek között Kangyal Balázzsal, Majoross Gergellyel, Gröschl Tamással, minden reggel találkoztunk, megvolt a program, amit Glen Williamson edző küldött, azt kellett végigcsinálnunk. Brianconból is küldött a klub programot, amit el kellett végeznem.

Hogyan tudtad összehangolni nyáron a pihenést és a felkészülést?

Reggelente elsőként eljövök edzeni a metodikai központba, hogy minél hamarabb hazaérjek a családhoz. Általában kiveszek egy hét pihenőt, amikor elmegyünk nyaralni, olyankor csak a gyerekekkel mozgunk.

Miskolcra mikor mész le?

Július 27-én lesz egy terheléses teszt, majd 29-én költözöm oda. A családom még marad, mert a babánk születése augusztus 3-ára van kiírva, de egy-két hét után jönnek utánam.

Mennyire várod az új csapatot és az új ligát?

A változás mindig furcsa, de várom, hogy új emberekkel legyek körülvéve. Öt év hosszú idő egy helyen, azzal együtt, hogy jóban vagyok a fehérváriakkal. Persze a miskolciakat is ismerem a válogatottból vagy az ott töltött egy évből. Úgy érzem, kellett a környezetváltozás.

Nyáron figyelted az Extraligát, a többi csapat igazolásait?

Nem foglalkoztam a többi klubbal, csak arra figyeltem, hogy a saját felkészülésem a legjobban menjen. Azt szeretném, hogy én a legjobb állapotban legyek ,és készen álljak a rajtra.

Mit vársz a szezontól?

Jó szezont várok. A klub remek játékosokat igazolt, és nagyszerű edzőnk lesz Glen Hanlon személyében, aki már a nyár közepén elküldte az egész játékrendszert. Ez elég szokatlan. Az a célja, hogy legyünk tisztában a taktikával, mire az első jeges edzésünk elkezdődik, de persze még nem kell megtanulni. Felkészült edző, remélem, a csapat is az lesz, és akkor meglepetést tudunk okozni.

Glen Hanlon tapasztalt edző, NHL-es múlttal, válogatottaknál is dolgozott. Mennyire várod a közös munkát?

Mindig jó dolog ilyen neves edzővel együtt dolgozni, hiszen sokat lehet tanulni tőle, mert sok tapasztalatot szerzett a hokiban és az élet más területein is. Glen Williamsonnal is szerettem dolgozni, sok dologban hasonlítanak, jó barátok is. Alig várom, hogy elkezdődjön a munka az új edzővel.

Gyerehokizni