Szétlövéses sikerek

2019.01.08. 23:00 |
Mindkét keddi meccs szétlövésben dőlt el az Erste Ligában, és mindkettő a vendégek győzelmét hozta.

Fehérvári Titánok-DEAC 3-4 (1-0, 2-1, 0-2, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

A DEAC kezdett jobban, már az első percben helyzete akadt, aztán emberelőnyben is megdolgoztatta Gyenes Dávidot. Feljavult a Titánok játéka is, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek szép számmal. A 13. percben a hazaiak az EBEL-csapatból lejátszó Sárpátki Tamás góljával megszerezték a vezetést. Ezt újabb fehérvári helyzetek követték, ám Hetényi Zoltán is jól védett.

A debreceniek a második harmad elejét is megnyomták, és ez már gólt eredményezett: Hetényi Péter középre játszott, Németh Attila pedig nem hibázott. A Titánok gyorsan reagáltak, és végül a 27. percben Kiss Roland távoli lövésével kerültek újra előnybe. Ekkor a fehérvári csapat irányította a játékot, és növelni is tudta a különbséget, Hamvai Szilárd passzolt Császár Hunorhoz, aki oldalról szerzett gólt. Jack Lewis többször is helyzetbe került, ám ezúttal nem tudott betalálni.

Az utolsó harmad Titánok-ziccerrel kezdődött, Sárpátki lövése a vasról vágódott ki, majd sorra jött a többi fehérvári lehetőség, de Hetényi a helyén volt. A DEAC a 45. percben egy kontra végén közelebb zárkózott Jakub Izacky góljával, majd Hugo Turcotte is betalált egy kapu előtti kavarodásból, így a 49. percben már egyenlő volt az állás. A hazaiak fórban támadhattak, de Hetényi mindent védett, ahogy a folytatásban is. A másik oldalon a kontrák voltak veszélyesek.

A ráadásban mindkét csapat bátran próbálkozott, de gól nem esett. A DEAC az első három büntetőt belőtte, Hetényi viszont mindhármat fogta, így a vendégeké lett a siker. A két együttes eddig a szezonban egyáltalán nem nyert szétlövést, most a debreceniek szakították meg a szériát.

Gyergyói HK-Sport Club Csíkszereda 3-4 (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 0-1) – szétlövéssel

Fordulatos meccset hozott a székely rangadó. Rögtön a meccs első perceiben mindkét csapat összeszedett egy-egy kiállítást, de a négy a négy elleni játék nem hozott gólt. A Csíkszereda próbálkozott többször, de a hazaiak szereztek vezetést Benedek Roland találatával.

A második harmad elején Taratuhin egyenlített, majd a 33. percben a légiós a vezetést is megszerezte a vendégeknek, akik ezúttal is jóval többször lőttek. A 47. percben egyenlített a Gyergyó Karpusz révén emberelőnyben, de bő egy perccel később Papp Szabolcs távolról ismét a Szeredát juttatta előnyhöz. A végjáték drámaian alakult, a Gyergyó a kapusát is lehozta az utolsó percre, és végül Vorobjev két másodperccel a vége előtt be is talált.

A ráadásban egyik csapat sem tudta eldönteni a meccset, hiába volt sok helyzet. Jöhettek a büntetőt: a hazaiaknál egy, a vendégeknél két lövő nem hibázott, a győztes lövés Belov nevéhez fűződik, így a Csíkszereda szerezte meg a két pontot.

Gyerehokizni

Válogatott termékek