Szétlövésben nyert a Brassó

2018.01.12. 23:30 |
A Brassó az FTC elleni hosszabbításos győzelemmel zárta az Erste Liga alapszakaszát.

A Brassó már a második percben előnybe került Tranca góljával, és bár később emberelőnyben is játszott, és többet lőtt kapura, nem tudta növelni előnyét. A Fradi a 27. percben egyenlített, Jabornik gyorsan kihasználta Walls kiállítását.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, de egyik együttes sem tudott újabb gólt szerezni a jól védő kapusoknak, aztán a hosszabbítás sem döntött el semmit. A szétlövés az ötödik körben dőlt el, Saluga találatával.

A Brassó három vesztes meccs után győzött, és először az új edzővel, Julius Penzessel. A Farkasoknak ez volt az utolsó meccsük az alapszakaszban, és a hetedik helyen állnak, de a Fehérvár még megelőzheti őket. A Fradi legutóbbi 12 meccséből csak egyet nyert meg.

ASC Corona Brasov-Ferencvárosi Torna Club 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Nyilatkozat

Strenk Hunor, Brassó, másodedző: „Jó meccset játszottunk. Remekül kezdtünk, az első harmadban sok helyzetünk volt, többet lőttünk kapura, de aztán a Ferencváros visszajött a meccsbe, jól játszott, és kiegyenlített. A harmad harmadunk jobban sikerült, de nem tudtunk betalálni. Türelmesnek kell lenni a játékosokkal, mert új edző érkezett, aki új rendszert hozott, és ezt keményen gyakoroljuk nap mint nap. Most a középszakaszra összpontosítunk, aztán pedig a rájátszásra. A célunk, hogy készen álljunk arra, amit a szezon még hoz.”

Greg Lindqvist, FTC: „Mostani helyzetükben boldog vagyok a teljesítménnyel, elégedett vagyok a fiatalokkal, jól játszottak. Öt-hat játékosunk hiányzott, így a Brassó ellen nehéz játszani. Az első harmadban nem szereztünk gólt, a másodikban aztán egyenlítettünk, és utána szorosan alakult a meccs. A szétlövésben nem találtunk be. Várjuk a középszakaszt, remélem, hogy teljes kerettel készülhetünk, és meglátjuk, hogyan alakul.”

Gyerehokizni