Szeredai siker a rangadón

2018.11.30. 23:27 |
Az éllovas Sportklub másodszor is nyert az FTC ellen az Erste Ligában. A DEAC tíz gólig jutott, a Dunaújváros pedig nagy meglepetésre 11-et kapott Bécsben. Győzött az UTE és a Fehérvári Titánok is.

Sport Club Csíkszereda–FTC-Telekom 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

A csúcsrangadón a Vákár Lajos Műjégpályán remek hangulatot varázsoltak a nézők. Mindkét együttes nagy elánnal kezdett, kemény párharcok tarkították a meccset. A Csíkszereda játszhatott többször is emberelőnyben, de ezeket az FTC ki tudta védekezni. Dulakodás alakult ki a szeredai kapu előtt, ami végén Pavuk és Flinta is kiállítást kapott, 4 a 4 ellen pedig a vendégek voltak aktívabbak, majd a hajrá a Sportklubé volt, ám egyik csapat sem tudott betalálni.

A második játékrészben a Fradi nem tudott élni az első fórjával, a Csíkszereda viszont igen: Papp Szabolcs gyorsan kihasználta a lehetőséget. Valchar előtt adódott nagy helyzet, ám kimaradt, ez pedig megbosszulta magát: egy sikeresen kivédekezett emberhátrány után Pavuk letámadta a kilépő Lundströmöt, megszerezte a korongot, a passzát pedig Nagy Gergő lőtte be.

Áthúzódó hazai fórral kezdődött a záró játékrész, és ebből ismét gól született, Rokaly révén ismét vezetett a Sportklub. Sőt, öt perccel később növelte is előnyét, egy kipattanót Taratuhin ütött be. Az 53. percben aztán Pavuk góljával felzárkózott a Fradi, amely nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, Arany Gergely is lement a végén, de gól már nem született.

A Csíkszereda ezzel másodszor is legyőzte az FTC-t hazai közönség előtt, és hat pontra növelte előnyét, bár két meccsel többet játszott.

Nyilatkozatok

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszereda: "Amit megbeszéltünk a srácokkal azt mind betartották, odafigyeltünk az apró részletekre, nem adtunk nagy tereket számukra. Az idei szezon egyik legjobb meccsét játszottuk, rengeteg kihagyott helyzettel, amelynek is köszönhetően a vége egy picit szoros lett, de ilyen egy rangadó. Le az összes kalapokkal a fiúk előtt, mindent megtettek a győzelem érdekében."

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: "Az a legnagyobb pozitívum számunkra, hogy nem adtuk fel egy másodpercre sem és végig küzdöttünk, hittünk abban, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. Meg is volt a végén a lehetőség, nagyot küzdöttünk és most ez a legfontosabb. Reméljük majd itt is be fognak menni a helyzet, öt perccel vagy két perccel a vége előtt. Büszke vagyok a srácokra, hogy küzdöttek végig."

EV Vienna Capitals II–Dunaújvárosi Acélbikák 11-4 (4-2, 6-1, 1-1)

Továbbra sem megy a Dunaújvárosnak az új edzővel, a csapat ezúttal Bécsben szenvedett súlyos vereséget. Pedig jól indult a meccs a DAB szempontjából, már a 2. percben vezettek, és bár a Capitals egyenlített, a 10. percben ismét előnyben voltak a vendégek, Mestyán találatával. Ekkor azonban megismétlődött, ami egy nappal korábban a Gyergyó ellen, és a DAB emberhátrányban kapitulált, két gólt is kapva, majd a végén Patrick Antal a negyedik bécsi találatot is belőtte.

A szünetben Corey Bricknell le is cserélte kapusát, Nagy Kristófot – akit Peter Sevela sérülése miatt vettek kölcsön a MAC-tól – és Garbacz Máté állt be. Saluga góljával közelebb zárkózott a DAB, de Sascha Bauer hat és fél perc után az új kapust is felavatta, így újra kettővel vezetett a Capitals. A harmad második felében aztán hengerelt a bécsi együttes: öt perc alatt öt gólt szerzett, ezek közül hármat 22 másodperc alatt. A tizediket már a visszaálló Nagy Kristóf kapta Bauertől.

Az utolsó harmadban Bauer megszerezte ötödik találatát is, és bár Makovics Bence szépíteni tudott, a Capitals sikerét nem veszélyeztette semmi. Az 5+2-vel záró Bauer mellett Hiltunen három góllal segítette a bécsieket. A 11 szerzett gól pedig idénycsúcs az Erste Ligában.

Nyilatkozatok

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: „Ha tizenegy gólt szerzünk, csakis boldog lehetek. Voltak kisebb problémáink minden harmadban a saját kapunk előtt, de ha ennyi gólt lövünk, akkor igazából nem érdekel. Nagyszerű győzelem volt, büszke vagyok a csapatra, és remélem, vasárnap ugyanígy folytatják.”

Corey Bricknell, vezetőedző, Dunaújváros: „Nagyon jól kezdtük a Bécs elleni mérkőzést. Mindkét csapat 41-et lőtt kapura – nekünk óriási balszerencsénk volt a kapuban. Ennél többet sajnos nem tudok mondani a pénteki mérkőzésről, voltak kisebb kihagyások, de azok minden meccsen vannak. Náluk minden befelé pattant, nálunk pedig minden kifelé.”

Fehérvári Titánok-Gyergyói HK 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Az első harmadban főleg emberelőnybe kerülve voltak aktívak a csapatok, a hazaiak a meccs elején, a Gyergyó a végén veszélyeztetett, de gól nem született. Aztán a második harmad elején a Titánok kerültek előnybe, Kovács Alex szépen lőtte be Lewis középre tett passzát. Megélénkült a meccs, és a fehérváriak másfél percig kettőt előnyben támadhattak, ám nem tudták növelni a különbséget. A Gyergyó is rákapcsolt, de Szeles jól védett.

Az utolsó játékrész első öt percében a Gyergyónak voltak lehetőségei, de a gól nem jött össze. Nem úgy a másik oldalon, a Titánok hét perc alatt háromszor is betaláltak. Előbb Kiss Patrik volt eredményes, aztán emberelőnyből Szabó Bence, majd Almási Márk pofozott be egy kipattanót. A hajrában a vendégek kétszer is fórba kerültek, és a másodikat be is lőtték Tomanek révén, de ez csak a szépségtapaszt jelentette.

A Titánok végleg lezárták rossz sorozatukat, és már egymás után a harmadik meccsen szereztek pontot, a Gyergyó pedig először veszített három nyertes találkozó után.

Nyilatkozatok

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Keményen küzdöttünk, a harmadik harmadban mutatott teljesítményünk tetszett a legjobban. Remek munkát végeztünk, a fiataljaink rengeteg energiát adtak ma nekünk, gólokat lőttek és szerencsére nagyon jó volt a kapusunk teljesítménye is. Nem adtuk fel a végéig és tudtunk gólokat lőni, ez volt a mai győzelem kulcsa.”

Péter Zsolt, csatár, Gyergyó: „Nem sikerült azt az eredményt elérnünk, amit tegnap Dunaújvárosban. Jó játékot mutattunk, végig tudtuk pörögni, hajtós meccs volt, ma nem jött össze, jobb volt az ellenfél. Letámadtak minket, fiatalok, jól korcsolyáznak és jól használták ki a helyzeteiket, nekünk pedig nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna.”

Schiller-Vasas HC–UTE 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

A Vasas volt élénkebb az első harmadban, kétszer annyit lőtt kapura, mégis a rivális szerzett vezetést: a szép csel után betaláló Vincze Péternek ez volt az első gólja az UTE mezében. A hazaiak a második harmadban a kapuvasat találták el, az újpestiek viszont pontosabban céloztak, és Sági Martin megduplázta az előnyt. A harmad hajrájában Bálint Tamás nagy góljával szépített a Vasas.

Az utolsó felvonásban mindkét együttes nagy lendülettel támadott, a két kapus bravúrokat mutatott be. A 49. percben az UTE emberelőnybe került, és ezt gyorsan ki is használta Varga Arnold révén, majd nem sokkal később Taylor Stefishen asszisztja után maga is betalált, eldöntve a meccset.

Nyilatkozatok

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: "Nagyon sajnálom a harmadik harmadot, hogy végül az Újpest nem hagyta nekünk vagy mi magunknak nem hagytuk meg a lehetőséget, hogy kiegyenlítsünk. Az apró és persze a nagyobb hibák ezen a szinten megbosszulják magukat. Ebből kell kinőnünk, de továbbra is azt mondom, hogy kézzel fogható a fejlődés, amin az elmúlt 23 meccsen keresztülmentünk. Úgy érzem, van potenciál a csapatban, amit jelez, hogy azért ma is okoztunk kellemetlen perceket az Újpestnek.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: "Egy jó meccset hokiztunk az ellenféllel, amely keményen dolgozott. A különbség szerintem nagyobb volt a három gólnál, a kapusuk nagyon jól védett, főleg a második harmadban hagytunk ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Ha ott pontosabbak vagyunk, nagyobb lett volna a különbség, de nem is ez a lényeg, hanem azok az apró részletek, amiket lehet gyakorolni, főleg az offenzív játék tekintetében. Összességében elégedettek lehetünk."

DEAC-Hokiklub Budapest 10-1 (3-0, 3-1, 4-0)

Már bő öt perc után két góllal vezettek a hazaiak, majd Berta Ákos is eredményes volt. A 28. percben Orbán Attila szépített, de a DEAC továbbra is fölényben játszott, és ezt három újabb gól jelezte. Sőt, a hazaiak a végén sem álltak le, Hári Norbert megszerezte második gólját az utolsó harmad elején, aztán az utolsó öt és fél percben még háromszor mattolták Kiss Bencét. Hári mellett Németh Attila is duplázott, Jakub Izacky pedig 1+2-vel zárt.

Nyilatkozatok

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Jól játszottunk, de végig fókuszálnunk kellett, mert egy kis hiba is elég volt a bekapott gólhoz. Az a lényeg, hogy ezt a koncentrációt fenn tudjuk tartani. Minden meccsünk ugyanannyira fontos, az a lényeg, hogy ez a jó forma megmaradjon.”

Gröschl Tamás, másodedző, HK Budapest: „Nem lehetünk elégedettek ezzel a teljesítménnyel. Győztes meccs után érkeztünk, azt gondolták a srácok, hogy megtanultak hokizni és minden rendben lesz, de az élet rácáfolt erre. A csapat célja a folyamatos fejlődés, szeretnénk előrelépni minden mérkőzésen. A mai meccsen letértünk arról az útról, ami a fejlődésünket szolgálja. Vissza kell térnünk erre az útra. Nem vagyunk elégedettek a küzdéssel és az elszántsággal. Mindennek ez az alapja, a gyökere.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek