Szeredai siker a döntő első meccsén

2021.03.30. 20:50 |

A Brassó nem talált be, a Sportklub ellenben háromszor is, így máris elvette a pályaelőnyt az Erste Liga fináléjában.

Corona Brasov Wolves-Sport Club Csíkszereda 0-3 (0-1, 0-1, 0-1) 

A Brassó kapujában Tőke kezdett, a légiósok közül Dame-Malka és Zagidullin maradt ki. A vendégeknél az elődöntő legjobbjának választott Szamankov maradt a kapuban, és ezúttal a stáb inkább védőfronton erősítette meg a keretet, így Tousignant-t sem nevezték. Fodor Csanád visszatérhetett sérülése után.

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, egészen az első kisbüntetésekig. A Brassó nem tudott élni a fórral, a Csíkszereda ellenben igen: Bíró Tamás éles szögből leadott lövésével a Sportklub szerzett vezetést a 18. percben.

A második felvonásban több lövése volt a Coronának, de az újabb gólt is a vendégek szerezték: egy kapu mögül visszatett korongot lőtte be közelről Casaneanu. Szamankov és a csíki védelem a folytatásban is stabilan dolgozott.

A Csíkszeredának eddig főleg az emberhátrányos védekezése volt remek, de ezúttal a fórokat is tökéletesen használta ki: a 44. percben Combs csapott le egy lecsorgó korongra, és nem hibázott. A támadónak ez volt a 16. gólja a rájátszásban, ami új rekordot jelet a ligában. Nem sokkal később a brassói csapat is fórban rohamozhatott, de a gól nem jött össze akkor, majd a hajrában sem.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc szerdán folytatódik, ugyancsak Brassóban.

Nyilatkozatok

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Ez igazi playoffhoki volt. A helyzetek száma kiegyenlítettnek tűnt, legalábbis az első harmadban, de ők szerezték az első gólt, mi pedig képtelenek voltunk betalálni. A döntős csapatok általában azonos szinten vannak, ilyenkor már a koncentráció és néha a szerencse dönt. A kapusuk mindig jól helyezkedett, mi állandóan mellkason találtuk. Nem voltunk elég jók ezúttal, de összekapjuk magunkat és újra nekivágunk.”

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „A 3-0 remek eredmény számunkra, a kapusunk nagyszerűen védett, és az emberelőnyös játékunk is fantasztikus volt, ahogy a hátrányos védekezés is. Kivételesen teljesítettek a játékosok, elviseltük a nyomást és képesek voltunk a megfelelő pillanatban betalálni. Élveztük a meccset és készülünk a következőre.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV