Hosszabbítás után szépített a BJAHC

2023.03.08. 20:35 |

Az FTC-Telekom kétgólos hátrányból egyenlített az elődöntő harmadik meccsén, de a hosszabbításban a vendégek szerezték meg a győztes gólt. A párharc állása így 2-1 a zöld-fehéreknek, a folytatás csütörtökön következik.

Az alapszakaszelső BJA egy simább és egy szoros hazai vereség után győzelmi kényszerben érkezett meg a Tüskecsarnokba, az elődöntős párharc harmadik felvonására.

Erősebben kezdett a vendég BJA, folyamatos nyomást helyeztek a Fradi kapujára. A 6. percben Karmeniemit küldték ki gáncsolásért a játékvezetők, az emberelőnyt pedig kihasználta a vendég gárda: Kirils Galoha tüzelt a bal oldalról, lapos lövése Arany mellett jutott el a hosszú sarokba (0-1). Nem sokkal később Culigin kapuvassal riogatta a fradistákat. A 10. percben Djumic kiállítása nyomán a magyar bajnok is lehetőséget kapott az öt a négy elleni játékra, de igazi veszélyt nem tudott teremteni. Továbbra is dominálta a játékot Kangyal Balázs alakulata, ám gól már nem esett, BJA-vezetéssel fordulhattak a második játékrészre a csapatok.

Huszonhárom másodperc kellett a BJA-nak az előny megduplázásához: Pozsgai távoli löketét még Arany hárította, Galoha ismétlése viszont már a hálóba került (0-2). Gyorsan válaszolt az FTC: a 22. percben Tóth Gergő egy megszerzett koronggal száguldott Kornakker kapujára, aki az első próbát védte, de az ismétlésből gól született (1-2). Újra csak két perc telt el, és érkezett a következő találat: Schlekmann a kapu mögül tanárian készített vissza Galoha elé, aki saját maga és csapata harmadik gólját szerezte (1-3). Menetrendszerűen jött a Fradi válasza: Nagy Gergő nyert bulit a támadóharmadban, Marva keresztpasszát pedig Rasmus Kulmala helyezte kapuba az elfekvő Kornakker mellett (2-3). A 28. percben Tóth Adrián ült le a büntetőpadra, de nem tudta kihasználni az előnyt a BJA. Később Kulmala kétszer is próbára tette Kornakkert, a másik oldalon Culigin ziccerét az elfekvő Arany fogta. Az utolsó percben tömegjelenet alakult ki a Fradi kapuja előtt, Galoha és Tóth Gergő jutott a kiállítás sorsára.

Már az utolsó harmad első másodperceiben Nagy Gergő nagy helyzetét kellett védenie Kornakkernek, ám a 43. percben ő is tehetetlennek bizonyult: Kulmala találta meg Nagyot a vendégek kapuja előtt, aki teljesen zavartalanul passzolt Turbuczhoz, sakk-matt (3-3). Az 57. percben Tóth Gergő kapott két percet, de hősiesen védekezett a hazai csapat, nem született vendég gól. Hosszabbítás következett.

A ráadásban Sallio kiállítása után került emberelőnybe a BJA, amit ki is használtak a Rozsomákok: Vorobjov keresztbe lőtt korongjába az átkorcsolyázó Nagy Krisztián is próbált belenyúlni, de az végül Marva korcsolyájáról vágódott a kapuba (3-4).

Folytatás csütörtökön, szintén a Tüskecsarnokban.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Nagyon büszke vagyok a srácokra! 3-1-ről visszajöttünk, óriási melót raktunk bele a mérkőzésbe, és a végén is, a hirtelen halálban is rengeteg helyzetünk volt, itt játszottunk a támadó harmadban, és kaptunk egy hátrányt. Az egész meccsen több hátrányunk volt, vissza kell nézni a meccset, hogy tényleg ennyivel szabálytalanabbak voltunk-e. Nem éreztem a mérkőzésben azt, hogy ennyivel szabálytalanabbak lettünk volna, de ugye ez nem a mi döntésünk. A végén kaptunk egy hátrányt, amit be tudott lőni a BJA. Óriásit küzdöttünk, elképesztő büszke vagyok a srácokra, és ugyanezt kell csinálni. Akkor van esélyünk győzni, ha így játszunk, így, Fradi-szívvel küzdeni kell küzdeni. Egy lövés döntött a végén, bemehetett volna nekünk is, de sajnos ez az előny eldöntötte.” 

Marton Tibor, másodedző, BJAHC: „Le kellett győzni magunkat, és én azt gondolom, hogy idáig a második és a harmadik mérkőzésen, tehát most is jól kezdtünk. Aztán a Ferencváros nagyon okosan és szervezetten játszott, és bezárták a területeket, mi meg megadtuk nekik a sanszot, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Talán a harmadik harmadban voltak még momentumok, amikor még picit jobbak is voltak, úgyhogy utána nekünk meg kellett újulni, ami azért nem könnyű egy ilyen sorozatban, de hála Istennek sikerült.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV