Hosszabbítás után szépített a BJAHC

2023.03.08. 20:35 |

Az FTC-Telekom kétgólos hátrányból egyenlített az elődöntő harmadik meccsén, de a hosszabbításban a vendégek szerezték meg a győztes gólt. A párharc állása így 2-1 a zöld-fehéreknek, a folytatás csütörtökön következik.

Az alapszakaszelső BJA egy simább és egy szoros hazai vereség után győzelmi kényszerben érkezett meg a Tüskecsarnokba, az elődöntős párharc harmadik felvonására.

Erősebben kezdett a vendég BJA, folyamatos nyomást helyeztek a Fradi kapujára. A 6. percben Karmeniemit küldték ki gáncsolásért a játékvezetők, az emberelőnyt pedig kihasználta a vendég gárda: Kirils Galoha tüzelt a bal oldalról, lapos lövése Arany mellett jutott el a hosszú sarokba (0-1). Nem sokkal később Culigin kapuvassal riogatta a fradistákat. A 10. percben Djumic kiállítása nyomán a magyar bajnok is lehetőséget kapott az öt a négy elleni játékra, de igazi veszélyt nem tudott teremteni. Továbbra is dominálta a játékot Kangyal Balázs alakulata, ám gól már nem esett, BJA-vezetéssel fordulhattak a második játékrészre a csapatok.

Huszonhárom másodperc kellett a BJA-nak az előny megduplázásához: Pozsgai távoli löketét még Arany hárította, Galoha ismétlése viszont már a hálóba került (0-2). Gyorsan válaszolt az FTC: a 22. percben Tóth Gergő egy megszerzett koronggal száguldott Kornakker kapujára, aki az első próbát védte, de az ismétlésből gól született (1-2). Újra csak két perc telt el, és érkezett a következő találat: Schlekmann a kapu mögül tanárian készített vissza Galoha elé, aki saját maga és csapata harmadik gólját szerezte (1-3). Menetrendszerűen jött a Fradi válasza: Nagy Gergő nyert bulit a támadóharmadban, Marva keresztpasszát pedig Rasmus Kulmala helyezte kapuba az elfekvő Kornakker mellett (2-3). A 28. percben Tóth Adrián ült le a büntetőpadra, de nem tudta kihasználni az előnyt a BJA. Később Kulmala kétszer is próbára tette Kornakkert, a másik oldalon Culigin ziccerét az elfekvő Arany fogta. Az utolsó percben tömegjelenet alakult ki a Fradi kapuja előtt, Galoha és Tóth Gergő jutott a kiállítás sorsára.

Már az utolsó harmad első másodperceiben Nagy Gergő nagy helyzetét kellett védenie Kornakkernek, ám a 43. percben ő is tehetetlennek bizonyult: Kulmala találta meg Nagyot a vendégek kapuja előtt, aki teljesen zavartalanul passzolt Turbuczhoz, sakk-matt (3-3). Az 57. percben Tóth Gergő kapott két percet, de hősiesen védekezett a hazai csapat, nem született vendég gól. Hosszabbítás következett.

A ráadásban Sallio kiállítása után került emberelőnybe a BJA, amit ki is használtak a Rozsomákok: Vorobjov keresztbe lőtt korongjába az átkorcsolyázó Nagy Krisztián is próbált belenyúlni, de az végül Marva korcsolyájáról vágódott a kapuba (3-4).

Folytatás csütörtökön, szintén a Tüskecsarnokban.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Nagyon büszke vagyok a srácokra! 3-1-ről visszajöttünk, óriási melót raktunk bele a mérkőzésbe, és a végén is, a hirtelen halálban is rengeteg helyzetünk volt, itt játszottunk a támadó harmadban, és kaptunk egy hátrányt. Az egész meccsen több hátrányunk volt, vissza kell nézni a meccset, hogy tényleg ennyivel szabálytalanabbak voltunk-e. Nem éreztem a mérkőzésben azt, hogy ennyivel szabálytalanabbak lettünk volna, de ugye ez nem a mi döntésünk. A végén kaptunk egy hátrányt, amit be tudott lőni a BJA. Óriásit küzdöttünk, elképesztő büszke vagyok a srácokra, és ugyanezt kell csinálni. Akkor van esélyünk győzni, ha így játszunk, így, Fradi-szívvel küzdeni kell küzdeni. Egy lövés döntött a végén, bemehetett volna nekünk is, de sajnos ez az előny eldöntötte.” 

Marton Tibor, másodedző, BJAHC: „Le kellett győzni magunkat, és én azt gondolom, hogy idáig a második és a harmadik mérkőzésen, tehát most is jól kezdtünk. Aztán a Ferencváros nagyon okosan és szervezetten játszott, és bezárták a területeket, mi meg megadtuk nekik a sanszot, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe. Talán a harmadik harmadban voltak még momentumok, amikor még picit jobbak is voltak, úgyhogy utána nekünk meg kellett újulni, ami azért nem könnyű egy ilyen sorozatban, de hála Istennek sikerült.”

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV