Szép búcsú Calgaryban

2021.08.30. 04:30 |

A magyar női válogatott 6-4-re nyert Dánia ellen felkészülési találkozón. Gasparics Fanni két gólt szerzett, bemutatkozott a felnőttek között Szabó Fruzsina.

A dánok elleni felkészülési meccsen a vb-keretből Tóth Zsófia, Szamosfalvi Petra és Gowie Alexandra nem tudott szerepelni. Mivel kevesebb csatár volt, így mindegyik harmadban az egyik hátvéd játszott egy sorral előrébb.

A rivális kezdett aktívabban, de Németh Anikó nagy védéseket mutatott be. Aztán fokozatosan belelendült a magyar együttes, és az 5. percben Seregély Míra megszerezte a vezetést. A mieink fórba kerültek, akadtak is helyzetek, de a dánok megúszták ezt az időszakot. Egyenlő létszám mellett nagy küzdelem zajlott a jégen.

A második magyar emberelőnyt már sikerült kihasználni, Gasparics Fanni cselezte be magát és fejezte be góllal a szólót a 16. percben. A harmad végén Németh Bernadett kapott büntetést, ám nem tudott szépíteni az ellenfél.

A második felvonás hasonlóan alakult: Dánia támadott többet az első percekben, Németh Anikó nagyokat védett. A 26. percben Mayer Fruzsina távoli bombájával növelte előnyét a magyar csapat. Az ellenfél azonban egy percen belül két gólt szerezve feljött, N. Jensen és Parsson talált be. Kiss Andrea és Rónai Alexandra járt közel az újabb gólhoz, aztán nagyjából másfél perccel a szünet előtt Kreisz Emma lövése a kapusról pattant be.

Az utolsó harmadra Szabó Fruzsina állt be a kapuba, ez volt az első válogatottsága. Tóth Enikő és Knee Sarah kapott büntetést, majdnem egy percig kettős hátrányban védekeztek a mieink. Már csak szimpla volt a fór, amikor Frandsen betalált. Azonban szerencsére nem sokáig maradt egy gól a különbség, Seregély passzába Metzler Regina ért bele jó ütemben – a 15 éves csatár február után újra betalált a dánoknak. Sőt, Gasparics Fanni felső sarkos lövését sem tudta védeni L. Jensen. A hajrában a dánok még lőttek egyet Oksbjerg révén, de az utolsó perceket kontroll alatt tartotta a magyar csapat és megőrizte előnyét.

Az összeállítás Dánia ellen:

Gasparics, Dabasi, Jókai-Szilágyi K.
Metzler, Kreisz, Seregély
Kiss A., Rónai, Tóth E.
Pintér H., Horváth, Pintér L.

Grkovic, Odnoga
Pártos, Németh B.