Svédországban az U18-asok

2019.07.31. 08:00 |
Rangos tornán vesz részt a magyar női korosztályos válogatott.

Két napot Érden készült, majd húsz játékossal kelt útra a női U18-as csapat, amely a héten Stockholmban szerepel a World Selects Invitational hétcsapatos tornán. Bedő Botond vezetőedző és együttese számára ez az első felkészülési lehetőség a szezonban a januári, németországi világbajnokság előtt.

A magyarok csütörtöktől szombatig naponta két találkozót játszanak, ezek kétszer 20 percesek. Ezt követően rendezik meg a helyosztókat. A mezőnyben a magyar az egyetlen igazi válogatott, a német, a svéd, a finn és az olasz együttes is Select néven indul, két-három csapatból válogatják össze a játékosokat, és ott van még két észak-amerikaiakból álló gárda.

A magyar keretbe hét klub ad játékosokat. Hiányozik a névsorból a felnőttekkel Finnorászágban készülő Tóth Zsófia, Kreisz Emma, Seregély Míra, Horváth Imola és Szamosfalvi Petra.

Bedő Botond vezetőedző: "Sokat léptünk előre a két itthoni nap alatt. Az alapoktól kezdtük, átismetéltük a korcsolya- és bottechnikát, gyakoroltuk a lövéseket, passzokat. Szerencsére nem sok minden kopott, a kedd délelőtti edzésen már megfelelő színvonalon mozogtak a lányok. A helyszínen derül ki, hogy milyen erősségűek ellenfelek, de nem lehet lebecsülni őket. A fejlődés lesz a lényeges. Nem feltétlenül megnyerni akarjuk a tornát, hanem jó meccseket játszani. Persze minél jobb eredményt szeretnénk elérni, de a hangsúly azon van, hogy megnézzük, a játékosok magasabb szinten mire képesek. Ebben a korosztályban új játékosokat próbálunk ki és kíváncsiak vagyunk, hogy nyomás alatt mire képesek. A vb-keret még teljesen nyitott, a fiatalok akár kiszoríthatják az idősebbeket. Néhányan ráadásul most a felnőttválogatottal szerepelnek Finnországban, így többek előtt is lehetőség nyílik, hogy megmutassák magukat."

A program

Augusztus 1., csütörtök, 12:00 Magyarország-Pro Hockey Blue (Észak-Amerika)

Augusztus 1., csütörtök, 18:00 Magyarország-Germany Select (Németország)

Augusztus 2., péntek, 12:00 Magyarország-Sweden Select (Svédország)