Svasznek Bence: sok biztató teljesítményt láttunk

2020.02.11. 13:32 |

A bledi felkészülési tornán kiderült, hogy még miben kell előrelépnie az U18-as válogatottnak a divízió I/B-s világbajnokság előtt.

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta a bledi Négy Nemzet Tornát a magyar férfi U18-as válogatott. A mieink a szlovénok elleni 4-2-es vereség után 5-0-ra verték az olaszokat és hosszabbítást követően 5-4-re a franciákat.

„Az eredményekkel elégedett vagyok, hiszen győzni mindig jó, de ennek majd áprilisban lesz súlya és értéke. A játékkal viszont nem vagyok teljesen elégedett, mert nem tudtunk 60 percig olyan teljesítményt nyújtani és nem tudtunk olyan szisztematikusan játszani, ahogy azt elvártuk” - értékelt Svasznek Bence vezetőedző.

Mint kifejtette, egyes játékelemekben hiányosságok mutatkoztak. Amikor az ellenfél nyomást gyakorolt a magyar csapatra, akkor nem voltak jók a korongkihozatalok, valamint a semleges harmadban az újraszerveződés sem működött. Az edző szerint ebben javulni kell, ezekre nagy hangsúlyt kell helyezni a felkészülésben.

Annak sincs igazán jelentősége, hogy az egy osztállyal feljebb szereplő franciákat is legyőzte a magyar csapat, mert Svasznek Bence szerint ilyenkor még mindenki próbálkozik, nem a teljes kerettel vett részt a tornán a divízió I/A-s ellenfél.

„Mi csak a saját játékunkra koncentrálunk, azokat az elemeket szeretnénk viszontlátni, amiket gyakoroltunk. A vb-n más lesz, ott tényleg a győzelem lesz a lényeg.”

Sérülés, eltiltás és klubelfoglaltságok miatt voltak hiányzók a magyar keretben is, így több olyan játékos is szerephez jutott, akiket meg akart nézni az edzői stáb ilyen körülmények között.

„Sok biztató teljesítményt láttunk, szerencsére megnehezítik a dolgunkat, van kikből válogatni. A srácok személyre szabott utasításokat kaptak. Emellett sok sikert kívántunk a klubszezonhoz, azt, hogy mindenki a lehető legmesszebb jusson el, és mellette vigyázzon magára, legyen egészséges.”

Most következik a rájátszás a bajnokságokban. A divízió I/B-s vb előtt március végén, április elején találkozik újra a keret. A táborba azokat hívják meg, akiknek valós esélyük van a vb-csapatba kerülésre. A csapat az ukránokkal játszik egy felkészülési meccset itthon, majd már Asiagóban, a vb helyszínén az olaszokkal is összecsap. A torna április 12-18. között tart. A mieink mellett az olasz, az osztrák, a lengyel, a szlovén és az ukrán együttes szerepel ebben a divízióban.

A program

Február 6., 19.00 Magyarország-Szlovénia 2-4
Február 7.. 15.30 Magyarország-Olaszország 5-0
Február 8, 12.00 Magyarország-Franciaország 5-4

A keret

Név Poszt Klub Született
Antek Tamás G DHK 2003
Berg Máté G Stavanger Oilers (NOR) 2002
 
Csollák Márkó D MAC 2002
Jakabfy Sámuel D Halmstad HHC (SWE) 2002
Kóger Balázs D IOGJA 2002
Mayer Martin D MAC 2002
Molnár Gergő D IOGJA 2003
Ortenszky Tamás D Biel-Bienne (SUI) 2002
Tornyai Mátyás D MAC 2002
 
Ambrus Csongor F IOGJA 2003
Antal Norbert Bendegúz F PHC 2003
Banga Nándor F UTE 2002
Bartók András F DHK 2003
Farkas István Tamás F IOGJA 2002
Fekete Alex F IOGJA 2003
Gál Zsombor F Vasas SC 2002
Galajda Zsombor F DVTK 2002
Keceli-Mészáros Mátyás F IOGJA 2003
Mattyasovszky Gergely F DVTK 2002
Molnár Bálint F MAC 2002
Strenk Olivér F MAC 2002
Tóth Tamás F DVTK 2003

A stáb

Svasznek Bence   Vezetőedző
Tokaji Viktor Edző
Szaller Márk Edző
Kecskeméti Áron Kapusedző
Soós Judit Sportpszichológus
Pankár Tibor Sportpszichológus
Szirányi Dániel Fizioterapeuta
Magyar Péter Felszerelés-menedzser
Végh Boldizsár   Csapatvezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek