Stoppal mentek a mérkőzés helyszínére balesetük után a játékvezetők

2018.01.25. 08:00 |

Nemcsak a csúszós jégfelülettel, hanem a csúszós útfelülettel is meg kellett küzdeniük a hétvégén a játékvezetőknek.

A hétvégén ezúttal is közel száz játékvezető indult útnak országszerte, hogy a különböző korosztályú jégkorong-bajnokságok mérkőzésein tevékenykedjen. Így tett vasárnap Koszta Mónika és Fényi Barnabás is, akik Jászberény felé vették az irányt, hogy a helyi előkészítő (U12) csapat meccsét levezessék. A téliesre fordult időben az útviszonyok egyre rosszabbra fordultak, így minden óvatosság ellenére Jászberény határában a jármű irányíthatatlanná vált a síkos útfelületen, és az úttest menti árokba vágódott.

Hála az égnek, megúsztuk az esetet. Nagyon csúszott az út, szakadt a hó, egyszer csak éreztem, hogy be fogunk csúszni az árokba. Szerencsére lassan mentem, ezért nem volt nagy erejű az ütközés” – emlékezett vissza a gépkocsit vezető Koszta Mónika.

A két sípmester, miután meggyőződött arról, hogy nem történt személyi sérülés, gyorsan reagált a bajra, ám a helyzet kisvártatva még rosszabbá vált.

„Egy nagyobbacska terepjárót Móni megállított, hogy segítsen kihúzni minket” – mesélte a másik játékvezető, Fényi Barnabás. „Mindenki ott nézegette a kocsinkat az árokban, amikor - mint egy filmben - mindenki odanézett az útra, és látott egy gyorsan közeledő autót kacsázni felénk! Ekkor mindenki szaladt amerre tudott, hogy el ne üssön valakit a megbokrosodott kocsi. Kb. 35-40 km/h-val szemből nekicsapódott a nekünk segíteni próbáló terepjárónak, majd beesett a mienk mellé az árokba. Ezután már rendőrt és daruskocsit is hívtak, hogy a két árokba esett kocsit kihúzzák.” 

A látszólag kilátástalan helyzetben is az járt a két játékvezető fejében, hogy a mérkőzés nem maradhat el, így autójukat hátrahagyva stoppal folytatták útjukat.

„Nem tehettük meg a 30-40 gyerekkel és szülővel, hogy elmarad a meccs, így Móni stoppolni kezdett! Egy kocsi meg is állt, és mondta, hogy el is tud vinni a pályára. Otthagytuk az üzemképtelenné vált terepjáró vezetőjénél a kulcsot, hátha szükség lesz rá a műszaki mentéshez, és elindultunk egy kedves autóssal a mérkőzés helyszínére. A meccs rendben lement, majd utána a jégpálya egyik biztonsági szolgálatos munkatársa segítőkészen elvitt minket a címre, ahová a terepjárós autóstárs időközben leparkolta az árokból kimentett autónkat” – idézte fel a történteket Fényi Barbanás.

A jármű üzemképesnek bizonyult, így a hazautat már nyugodtabb körülmények között tette meg a váratlan helyzetet példaértékűen kezelő játékvezetői páros, akiket a Játékvezetői Egyesület jutalomban részesített a helytállásért.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV