Sorsoltak a Kontinentális Kupában: debütál a MAC

2018.06.11. 19:16 |
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség kisorsolta a 2018-2019-es Kontinentális Kupa csoportjait.

A Bajnokok Ligája után a Kontinentális Kupa a második legrangosabb kupasorozat Európában. Magyarországot a következő szezonban az Erste Liga és a magyar bajnokság győztese, a MAC Budapest képviseli.

A MAC a torna második körében kapcsolódik be. A második körben két csoportban zajlanak a küzdelmek, és a győztesek továbbjutnak a harmadik fordulóba.

A magyar együttes a szerb Crvena Zvezdával, a szlovén Jesenicével és a horvát Zagrebbel találkozik a B csoportban. A házigazdát még nem jelölték ki, de az eldőlt, hogy a meccseket október 19. és 21. között rendezik. A továbbjutó az E csoportba kerül, ahol a brit Belfast Giansts, a francia Lyon és az olasz Renon lesz az ellenfél.

A többi csoport:

A csoport: Bat Yam (izraeli), Irbis-Skate Sofia (bolgár), Akureyri (izlandi), Istanbul (török)

C csoport: Donyeck (ukrán) Kurbads Riga (lett), Txuri Urdin San Sebastian (spanyol), az A csoport győztese

D csoport: Arlan Koksetau (kazah), Gomel (fehérorosz) Katowice (lengyel), a C csoport győztese

Döntő: a D és E csoport két továbbjutója

Az előző szezonban a DVTK Jegesmedvék a brassói C csoportból tökéletes mérleggel jutott tovább, majd csak kevéssel maradt le a döntőről: az Asztana és a Bruleurs de Loups ellen hosszabbításban nyert, ám a Rittentől kikapott.

Két évvel ezelőtt a DVTK nem jutott tovább a második körből. 2011-2012-ben és 2013-2014-ben a Dunaújváros a harmadik fordulóig jutott.

A 2004-2005-os, a 2005-2006-os és a 2006-2007-es idényben a Fehérvár rendezőként a döntőben szerepelt. A 2000-es évek elején és a közepén a fehérváriak és az újvárosiak is jól szerepeltek a sorozatban.

Gyerehokizni