Sorsoltak a Kontinentális Kupában

2019.06.21. 20:00 |

A bajnok Ferencváros olaszországi csoportba került.

Az FTC a második fordulóban csatlakozik a sorozathoz, ellenfele a házigazda olasz Ritten Sport, a szlovén Olimpija Ljubljana, valamint az első kör B csoportjának győztese lesz. Utóbbi csapat a horvát KHL Zagreb, a belga HYC Herentals, a spanyol Txuri Urdin San Sebastian és az izraeli Bat Yam Hockey is lehet. A csoportmeccseket október 18. és 20. között rendezik.

A csoport győztese bejut a sorozat harmadik körébe, és az E csoportban szerepel majd. Ezt a fordulót Dániában rendezik november 15-17. között, a házigazda SonderjyskE mellett a Nottingham Panthers és az Amiens Gothiques lesz érdekelt a csoportban. Innen az első két helyezett jut tovább a négyes döntőbe, amit január 10-12. között tartanak.

A Kontinentális Kupa teljes sorsolása:

Első kör, szeptember 20-22.:

A csoport: Isztanbul: Crvena Zvezda Belgrade (SRB), Irbis-Skate Sofia (BUL), Skautafelag Akureyrar (ISL), Zeytinburnu Istanbul (TUR).

B csoport, Mechelen: KHL Zagreb (CRO), HYC Herentals (BEL), Txuri Urdin San Sebastian (ESP), Bat Yam Hockey (ISR).

Második kör, október 18-20.:

C csoport, Brovari: Mogo Riga (LAT), HC Donbass (UKR), Corona Brassó (ROU), az A csoport győztese.

D csoport, Ritten/Renon: Ritten Sport (ITA), Ferencvárosi TC (HUN), Olimpija Ljubljana (SLO), a B csoport győztese.

Harmadik kör, november 15-17.:

E csoport, Vojens: Nottingham Panthers (GBR), Amiens Gothiques (FRA), SonderjyskE Vojens (DEN), a D csoport győztese.

F csoport, Krakkó: Beibarys Atyrau (KAZ), Neman Grodno (BLR), Cracovia Krakow (POL), a C csoport győztese.

Döntő, 2020 január 10-12.:

A D és az E csoport első két-két helyezettje játssza, a döntő helyszíne a négy résztvevő valamelyikének hazai pályája lesz.

Tavaly a MAC nem jutott tovább a második körből, míg egy évvel korábban a DVTK sikerrel vette ezt az akadályt, Brassóban hibátlan mérleggel zárt, aztán a miskolci együttes végül lemaradt a négyes döntőről, miután hosszabbításban legyőzte az Asztanát és a Bruleurs de Loupst, de kikapott a Rittentől. 2011-2012-ben és 2013-2014-ben a Dunaújváros is a harmadik fordulóig jutott.

2004-2005-os, a 2005-2006-os és a 2006-2007-es idényben a Fehérvár rendezőként a döntőben szerepelt. A 2000-es évek elején és a közepén a fehérváriak és az újvárosiak is jól szerepeltek a sorozatba

Gyerehokizni

Válogatott termékek