Sorozatban harmadszor nyertek a Titánok

2018.10.15. 21:10 |
Két meccset játszottak hétfőn az Erste Ligában: a fehérvári fiatalok ismét hatot lőttek a Gyergyónak, megszerezte második hárompontos sikerét a Hokiklub Budapest.

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 6-2

A második harmadban négy perc alatt lőttek öt gólt a Fehérvári Titánok gyergyószentmiklósi ellenfelüknek, a rohamot a harmadik utáni időkéréssel sem sikerült leállítani, majd csak az ötödiket követő kapuscsere hozott átmeneti enyhülést a vendégek számára. Pedig az első harmadban még nagyon jól védett Gorjacsevszkih. Ráadásul a vezetést is a gyergyóiak szerezték meg a második felvonás elején, majd tartották is magukat a 28. percig. Akkor indult a henger: sorrendben Bennett, Hamvai, Balogh, Madácsi és Sárpátki volt eredményes, majd a szünet előtt Mihály Ákos hozzátett még egyet. Az utolsó játékrészben Vaszilcsenko révén szépített Vitalij Donyika csapata, de ennél többre ezen az estén nem volt képes. A Titánok egymás után harmadik meccsüket nyerték – ebből kétszer a Gyergyó volt az áldozat –, ezalatt kereken 20 gólt lőttek, jelenleg 16 ponttal állnak az Erste Liga-tabella 7. helyén, csupán egy győzelemnyi hátrányban az UTE-hoz képest. A gyergyóiak 0 ponttal mennek haza magyarországi túrájukról, és továbbra is van okuk azon morfondírozni, hogy miként csináljanak csapatot többre hivatott keretükből.

Nyilatkozatok

Vitalij Donyika vezetőedző, Gyergyói HK: „Nagyon szomorú vagyok, mert csalódást okoztunk nagy létszámú szurkolótáborunknak. Tény, hogy a második mérkőzésünket játszottuk két nap alatt, de ez nem lehet mentség erre a gyenge teljesítményre. Elsősorban nem fizikális, hanem mentális problémáink voltak és vannak. Mindenképpen rendet kell raknunk a fejekben, mégpedig gyorsan.”

Kiss Dávid vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Kicsit nehezen lendültünk bele, a második harmadban azonban volt egy olyan tízperces periódusunk, amikor kiválóan játszottunk. A csapat nagy energiákat mozgósított az újabb gólokért ekkor. A harmadik játékrészre azonban visszaestünk, ezt a húsz percet el is veszítettük, emiatt némi keserűséget érzek.”

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 1-4

Négy napon belül második hárompontos győzelmét aratta a HK Budapest, amelynek ezt megelőzően egyetlen sikere sem volt még az Erste Ligában. A Vienna Capitals II után a Schiller-Vasasnál is erősebbnek bizonyult Dusan Kapusta csapata. Orbán Attila élesnél is élesebb szögből leadott lövésével már a negyedik percben megszerezték a vezetést Káposztásmegyeren, majd Szűcs István, Godó Dániel és Szappanos Dávid találataival el is döntötték az eldöntendőket a második harmad végére. Majoross Barnabás szépített ugyan, ám a folytatásban már hiába próbálkozott a felzárkózással a Vasas, nem tudott közelebb kerülni. A HKB ezzel pontszámban beérte a Viennát, míg a piros-kékeknek továbbra is várniuk kell első hazai pályán aratandó sikerükre.

Nyilatkozatok

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: “Nagyon megfogott minket az első szerencsétlen gól. A támadópotenciálunk gyengesége, a kevés kapura lövésünk rányomta a bélyegét a meccsre. Minket elbizonytalanított, az ellenfélre pozitívan hatott. Pont fordított képet mutatott ez a meccs, mint a korábbi találkozónk, akkor mi domináltunk, mi töltöttünk sok időt az ő harmadukban, ezt most nem sikerült megvalósítani.”

Dusan Kapusta vezetőedző, Hokiklub Budapest: “Úgy érzem, az egész meccsen nagyon jól mozogtunk, jól játszottunk. Sokat segített, hogy pénteken megszereztük az első győzelmünket, ez lendületet adott a fiúknak. Nagyon fontos volt, hogy Kiss Bence nagyszerűen védett, ez megalapozta a sikerünket. Dolgozunk tovább.”

(fotó: Soós Attila – Fehérvári Titánok)