Söpréssel jutott az elődöntőbe a BJA HC

2023.02.23. 20:40 |

Nem volt könnyű dolga a BJA HC-nak a FEHA19-cel, de végül a negyedik meccset is megnyerte (6–1), s söpréssel bejutott a négy közé.

Mindössze 42 másodperc telt el a meccsből, amikor Szabó Bence a kaput megkerülve lőtt, és a korong átcsorgott Horváth Dominik alatt. Gyorsan vezetést szerzett tehát a BJA HC, s további két nagy helyzetük is akadt a következő percekben  de az ICEHL-es csapattól kölcsönbe vett Horváth védett. A 8. percben aztán Viikila vitte el a korongot a fehérvári kapu mögött, a védők nem támadták, így a csatár megvárhatta, míg Schlekmann üresen marad középen, ő pedig közelről nem hibázott. A játékrész feléhez közeledve Kornakkernek is akadt dolga: először Mayer közeli, majd Dobos középtávoli lövését védte. A 15. percben előnybe került a FEHA19,  és ezt gólra is váltotta, egészen pontosan Racsinszkij zúdított egy bombát a vendégek kapujába. Akár 2–2 is lehetett volna a félidő, de Ambrus lövése után a korong kifelé pattant a kapuvasról. Az utolsó perc kezdetén Garát szerzett korongot a védőharmadban, Djumichoz passzolt, aki tisztára játszotta magát annyira, hogy közelről a felső kapuvas alá lőtte a korongot.

3–1-es BJA vezetésről folytatódott a második harmad, amelynek elején Horváth bravúrral védte Tóth Richárd ziccerét. Többnyire a mezőnyben folyt a játék, mígnem a 29. percben ismét egy kapu mögül érkező passz után Galoha lőtte kíméletlenül a hálóba a korongot. Ha ez nem pecsételte volna meg a nagyot küzdő, de láthatóan fáradó FEHA19 sorsát, akkor megtette azt a 38. percben Elo, ako egy tökéletesen kijátszott emberelőnyös helyzetből talált be. A harmad utolsó két percét is fórban töltötte a BJA, de az 5–1-es állás nem változott.

A fehérváriak emberelőnnyel kezdték az utolsó harmadot, de nem sikerült gólra váltaniuk. A hazaiak mentek előre becsülettel, hogy kozmetikázzanak az eredményen, de közben a budapestiek előtt is akadtak lehetőségek, az utolsó 10 perc kezdetén Horváthnak többször is nagyot kellett védenie. A FEHA aztán újra fórba került, de míg a cserével bajlódtak, Ritter indította Molnár Bálintot, aki kihasználta a ziccert. A párharc utolsó percei csak helyzeteket hoztak, így a negyedik és egyben utolsó meccset 6–1-re nyerte a BJA.

Összegezve, bár a FEHA19 nem adta olcsón a továbbjutást, az alapszakasz-győztes BJA HC végül söpréssel jutott a négy közé.

Anatoli Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője: Három nehéz mérkőzésen voltunk túl a párharcban, tegnap hosszabbításban dőlt el, 70. perc környékén. A lehető legrosszabbul kezdtük a mai mérkőzést, az első cserében gólt lőtt az ellenfél, majd nem sokkal később jött a második is. Voltak lehetőségeink ezután, akár a 2-2-re is, de nem sikerült egyenlíteni. A tapasztalt taxisofőr tudja, ha a benzin kifogyott, akkor az autó nem fog menni. El kell menni tankolni. Ma sajnos mi is ebben a cipőben jártunk. Gratulálok a BJA-nak, ha zsinórban négy mérkőzést nyersz, akkor nincs kérdés afelől, melyik a jobb csapat. A srácoknak nagyszerű tapasztalat volt a kvalifikáció és a rájátszás is.

Kangyal Balázs, a BJA HC vezetőedzője: Köszönettel tartozunk az ellenfélnek, hogy ilyen elánnal és ennyi energiával állt be ebbe a sorozatba és hozzásegített minket ahhoz, hogy kihozzuk belőle magunkból a playoff-módot. A mai mérkőzésen mindenben jobbak voltunk, hátrányban és előnyben is. Jól menedzseltük az előnyünket, gratulálok a fiúknak. A különbség még nagyobb is lehetett volna, ha a Fehérvár kapusa nem véd ilyen jól. Nem szeretem ezt a söprést szót, négy meccset kell nyerni mindenképpen, aki megnyer ennyitalálkozót, annak folytatódik a szezon, a másiknak pedig véget ér az idény.