Söpréssel bajnok a Corona Brasov

2024.04.10. 19:45 |

A brassóiak egy 4-1-es sikerrel 4-0-ra behúzták az Erste Liga-döntőt.

A mérkőzést a söprésért hajtó brassóiak kezdték jobban, az első cserék a ferencvárosi harmadban zajlottak. Az 5. percben emberelőnybe került a Corona, nem élt a lehetőséggel. A kék-sárgák nem sokkal később megszerezték a vezetést, Blackwater csúsztatta el a korongot Arany mamutjai között (1-0). Kóger indításából Zagidullin egy percen belül megduplázhatta volna a hazaiak előnyét, ám a zöld-fehérek kapusa védett, majd ezt követően folyamatosan résen kellett lennie a záporozó brassói lövéseknél. A 13. percben hiába volt több próbálkozása is a Fradinak, Cornet megindult egy remek passzal, Arany védte a szólót. A játékrész hajrája hozott két vendég fórt, Crespiék nem éltek a lehetőséggel.

A második húsz perc kiegyenlítettebb játékot hozott, aztán a ferencvárosiak lendületét megtörte egy kiállítás, amit bár kivédekeztek, a forgatókönyv ugyanaz volt, mint a nyitó felvonásban: a brassóiak kimaradt öt a négy elleni akcióját egy öt az öt elleni gól követte, ezúttal Zagidullin volt eredményes takarásból (2-0). Másfél perccel később Fradi-előny jött, a vendégek nem tudtak érdemi akciót kialakítani. A harmad végét megnyomta a Corona, de nem tudta növelni előnyét.

A harmadik játékrész egy Blackwater-lehetőséggel indult, Arany nyerte kettejük csatáját, ahogyan a következő percekben is a Fradi kapusa volt a főszereplő. Néhány minutummal később már a ferencvárosiak voltak kezdeményezőbbek, Dubeau-nak akadt több dolga. A 48. percben eljött a harmadik Corona-fór, éltek vele a hazaiak, Piché kék vonalas lövésébe valószínűleg Cornet ért bele (3-0). A mérkőzés hajrájához közeledve egyre kevésbé szóltak a játékról a jelenetek, a ferencvárosiak kettős emberhátrányban is voltak. A szezon utolsó brassói gólját Szabó Krisztián szerezte, lövése Arany válla fölött jutott a kapuba (4-0). A mérkőzés és a 2023/24-es idény egy kihasznált ferencvárosi emberelőnnyel zárult, Nagy Gergő kotorta be a korongot (4-1).

A Corona 4-1-re nyert, söpréssel behúzta a döntőt, aminek köszönhetően megszerezte első Erste Liga-bajnoki címét. Az FTC-Telekom sorozatban harmadik alkalommal zár ezüstéremmel.

Corona Brasov–FTC-Telekom 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV