Sokat tanult a női U18-as válogatott

2022.11.16. 11:00 |

A második helyen végzett a női ifjúsági válogatott az olaszországi tornán. Bedő Botond szövetségi edző szerint többen felhívták magukra a figyelmet és hasznos tapasztalatokkal zárult a hét.

Két napot itthon készült a női U18-as válogatott, majd a keretszűkítés után utazott el az olaszországi Fondóba, ahol az A csoportos Szlovákiával, valamint a mieinkhez hasonlóan a divízió 1/A-s vb-re készülő olasz és francia együttessel találkozott.

„Nyertünk egy meccset viszonylag simán, aztán szoros vereséget szenvedtünk, majd szétlövéses győzelmet arattunk – vagyis többféle tapasztalat is ért minket, ez pedig hasznos a jövőre nézve, hiszen az ilyen helyzetekből lehet tanulni” – kezdte a fondói torna értékelését Bedő Botond.

Az első nap a szlovákokat 5-0-ra verte a magyar csapat, Polónyi Petra, Szűcs Daniella, Pásztor Flóra, Kárpáti Karina és Gergely Dalma is eredményes volt. Egyik csapat sem a legerősebb keretével érkezett, több U16-os játékos szerepelt a szlovákoknál és a magyaroknál is – ennek részben oka, hogy a mieinktől kilencen is a felnőtt válogatottal tartottak.

„Az első harmadban már 3-0-ra vezettünk, de csak ezzel a játékrésszel vagyok elégedett, mert utána ráültünk az eredményre, nem volt megfelelő a teljesítmény. Tanultunk ebből is.”

Ezt követte a házigazda elleni találkozó, amely 3-2-es olasz győzelemmel zárult. Magyar részről Polónyi Petra és Máhl Fruzsina talált be.

„Gyorsan gólt kaptunk, nem voltunk elég élesek az első másodpercekben, és ez meg is bosszulta magát. Ez a figyelem hiányára vezethető vissza. Pedig minden adott volt a jó meccshez, mégsem indult jól. Könnyelműen kezdtünk, amikor észbe kaptunk, már késő volt, csak szaladtunk az eredmény után, az olasz csapat pedig elég jól játszott.”

A pénteki esti találkozó után már másnap délelőtt jöhetett az újabb erőpróba, és a franciákat 1-1 után szétlövésben verte a válogatott. A gólt és a győztes büntetőt a 2009-es Hiezl Réka szerezte.

„Nagy dolog, hogy két meccset játszottunk 16 órán belül, és a másodikra is maradt elég energiánk. Ahogy az egész tornán, ezúttal is jó volt a kapusteljesítmény. Összességében elmondható, hogy ellenünk mindenki nagyon készül, minden csapat komolyan vesz minket, ez jóleső érzés. Ezúttal a bővebb keretből is lehetőséget tudtam adni többeknek, és voltak, akik megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.”

Decemberben a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel majd a válogatott, az újabb komoly felmérő lesz a januári vb előtt.

Eredmények

November 10., csütörtök, 14:30: Magyarország–Szlovákia 5-0
November 11., péntek, 19:15: Magyarország–Olaszország 2-3
November 12., szombat, 10:00: Magyarország–Franciaország 2-1 b.

A keret

Bogáti Bianka GK KMH Budapest
Takács Noémi Zoé GK MAC Budapest
Fűke Réka D Győri NEMAK ETO HC
Gábor Imelda D BJA
Gál Emma D Sportország SC
Gubits Zsófia Anna D Angels
Szabó Bonita D Dornbirn
Tóth Flóra D Győri NEMAK ETO HC
Weiler Krisztina D MAC Budapest
Gergely Dalma F BJA
Hiezl Réka F Vasas SC
Horváth Maja F BJA
Imets Mercédesz F BJA
Kárpáti Karina F MAC Budapest
Kolozsvári Angelika F KMH Budapest
Kovács Mercédesz F KMH Budapest
Máhl Fruzsina F Rampage Womne's Hockey
Pásztor Flóra Hanga F BJA
Polónyi Petra F VASAS SC
Simon Bíborka F MAC Budapest
Simon Viktória F Sportország SC
Szűcs Daniella F KSI

A stáb

Bedő Botond Szövetségi edző
Pukli Máté Edző
Pillok Martin Edző
Zaka Norbert Kapusedző
Kozák Attila Erőnléti edző
Gallyas Gabriella/ Nyitrai Zsanett Rehabilitációs edző
Jasó Judit / Szabó Zsuzsanna Csapatvezető
Major Tekla Felszerelés-menedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV