Sok érdeklődő a Sportágválasztón

2018.05.27. 17:46 |

Sikeresen zajlott a 22. Budapesti Nagy Sportágválasztó.

A kőbányai Maglódi úti Merkapt Sportközpontban több mint száz sportág mutatkozott be pénteken és szombat. A második napon megdőlt a látogatói csúcs.

A sportágak között volt természetesen a jégkorong is, amelyre idén is sokan voltak kíváncsiak. Ki lehetett próbálni a kapura lövést, a korongépítést és az asztali hokit. Ismert egykori és jelenlegi válogatott hokisok, valamint az utánpótláscsapatok játékosai, így Vas Márton, Nagy Krisztián, Vay Ádám, Stipsicz Bence, Terbócs István, Garbacz Máté, Arany Gergely, Majoross Barnabás, Tóth Balázs, Pokorny Dávid, Szalma Zsolt és Schmál Kristóf várta a látogatókat.

Stipsicz Bence hasznosnak nevezte a kezdeményezést.

„Jó, hogy a gyerekek maguktól tudnak választani a sportágak közül. A jégkorongnak fontos, hogy minél több ilyen rendezvényen jelen legyünk, minél több gyerek sportoljon, mert így fog fejlődni a hoki. Tavaly is voltam a sportágválasztón, élveztem most is, és jövőre is eljönnék szívesen. Nekünk is jó megismerkedni más sportok képviselőivel és kipróbálni mindenfélét” – mondta a fehérváriak válogatott védője.

Tóth Balázs első alkalommal járt a sportágválasztón.

„Meglepődtem, hogy ennyi sport ilyen kis helyen is elfér. Jó érzés olimpiai bajnokokkal találkozni, jó látni őket, ez célt ad nekünk is. Lehet, hogy valaki egy ilyen alkalommal szeret bele a hokiba, és kellő munkával bármeddig eljuthat” – közölte a Linz és az U20-as válogatott kapusa.

(Fotó: Nagy Sportágválasztó)

Gyerehokizni