Sikerül-e feltörni az újpesti védelmet?

2018.12.07. 16:04 |
Négy mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga.

A nap meccsét Újpesten rendezik, ahova az éllovas Csíkszereda látogat. Az UTE hektikusan szerepel, november közepén győzni tudott Brassóban, majd két vereség következett, aztán újabb három siker, igaz, a Gyergyó ellen háromgólos előnyt adtak le a lila-fehérek, és a hosszabbításban kellett javítaniuk. Az együttes védekezésére kevés panasz lehet, a második legkevesebb gólt kapták a ligában.

A Sportklub sem a legjobb napjait éli, hiszen zsinórban kétszer úgy kapott ki, hogy gólt sem szerzett, és ez a messze a legtöbb találatot elérő együttestől szokatlan. A szeredaiaknak idén ez már a második hullámvölgyük, az elsőből az edzőváltás után szépen kilábaltak, és sorozatban hétszer győztek.

Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője szerint egyszerű játékra van szükség.

„A hibákat a minimálisra kell csökkenteni, nem szabad hagyni esélyt, hogy helyzetbe kerüljenek a mi könnyelműségünkből. Hozó Leventével agresszívebb, még többet ütköző csapattá vált a Csíkszereda, erre fel kell készülnünk. Nekünk kell dominánsan fellépnünk, lecsupaszítani a defenzív zónás játékot, és az ellenfél kapuja előtt nagy forgalmat generálni, sok lövéssel” – mondta.

A Sportklub bejelentette, hogy a távozó Alekszej Mihnov helyett egy Gagarin-kupa győztes csatárral, a 30 esztendős Mikhail Anisinnal erősített, ám ő még pénteken nem mutatkozhat be.

A csütörtöki vereség után a Gyergyó az egy hellyel mögötte lévő Dunaújvárost fogadja. Mindkét csapat a közelmúltban cserélt edzőt, a hazaiaknál Mikael Tisell, a vendégeknél Corey Bricknell ül a kispadon.

„Sokat elemeztük az utóbbi időszakban az ellenfelünket, rengeteg videót néztünk. Ezek alapján azt gondolom, hogy a gyorsaságunkat kell kihasználni ellenük és minél többet kell birtokolnunk a korongot, illetve okosan kell megjátszani a helyzeteket. Az természetesen magától értetődő, hogy magabiztos védelemre és kapusteljesítményre lesz szükségünk. Az ellenük játszott előző mérkőzésünk alapján a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, és nem szabad fegyelmezetlen kiállításokkal hátrányba hoznunk magunkat” – mondta az Acélbikák kanadai trénere.

A vesztett pontokat tekintve első FTC azt a Vasast látja vendégül, amelyet egy hónapja a vártnál nehezebben, egy góllal tudott legyőzni. A DEAC a remek csütörtöki siker után a Capitals ellen gyűjtögetheti tovább a pontokat.

A program:
Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 17.30 stream ITT