Sikeres a Régiós Mentoredzői Képzés

2024.03.11. 15:40 |

A Sportágfejlesztési Osztály a mentoredzők vezetésével decemberben indította el a programot. Négy állomáson voltak már foglalkozások.

Az egynapos képzésnek egy kijelölt klub ad otthont, ahová meghívják a környékbeli klubok edzőit, képviselőit, természetesen a helyi edzők mellett. A program elején lehetősége nyílik a házigazdaklubnak a bemutatkozásra, munkájuk ismertetésére, a találkozók pedig egyúttal lehetőséget biztosítanak a környező klubok közötti együttműködés fejlesztésére.

Egyórás elméleti képzés nyújtanak a mentoredzők egy bizonyos témakörben (a mostani képzés során a hátrakorcsolyázás fejlesztése a téma), majd egy közös jeges edzés bővíti a programot, szintén az adott témakörre utalva. A képzésre meghívott klubok edzői játékosokat is hívhatnak ezekre a foglalkozásokra, és eddig mindig éltek is ezzel a lehetőséggel.

Orgovány István utánpótlás edzőinstruktor elmondta, a program 2023. december 20-án kezdődött Győrben, majd január 25-én Baján, február 15-én Szegeden, március 6-án pedig a Vasas SC otthonában tartottak képzést.

Minden helyszínen tíz-tizenöt edző és nagyjából harmincöt-negyven gyermek vett rész, az eddigi visszajelzések pedig nagyon pozitívak, minden résztvevő új tudáscsomaggal és nagy adag lelkesedéssel távozott.

A szezon hátralévő részében a mentoredzők visszatérnek majd az eddigi helyszínekre és a fékezés témakörében tartanak képzést, de újabb vidéki és fővárosi helyszín bevonása is tervben van.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV