Seregély Mátét az NAHL-be draftolták

2019.06.05. 11:17 |

A magyar U20-as válogatott védője a Minnesota Wildernesshez került.

Az idei NAHL-draft negyedik körében választotta ki a Minnesota Wilderness Seregély Mátét. A csapat az első körben egy kapust draftolt, aztán a következő két választási jogát elcserélte. A negyedik körben előbb egy csatárt hívott a klubhoz, aztán pedig Seregély Mátéra esett a választás.

„Az egész furcsa és meglepő volt a számomra, nem számítottam volna erre, de persze nagyon örülök. Jó értelemben furcsa érzés, nem érez minden nap ilyet az ember” – mondta a magyar hátvéd.

Seregély Máté nem az első magyar játékos az NAHL-ben. Kiss Ákos a Fairbanks Icedogs együttesében szerepelt, Nagy Nilan a Traverse City North Starsban, Nagy Krisztián pedig a Minot Minotaurosban. Garát Zsombort a 11. helyen választotta ki 2016-ban az Austin Bruins. Szintén játszott ebben a ligában a németországi születésű Székessy Huba és az amerikai születésű Takácsi-Nagy Olivér.

Az NAHL a második legmagasabb szintű junior liga az Egyesült Államokban az USHL után. Olyan későbbi NHL-sztárok szerepeltek itt, mint Doug Weight, Brian Rolston, Brian Holzinger, Brian Rafalski, Patrick Kane és Phil Kessel.

„A csapat már felvette velem a kapcsolatot. A draft miatt egy kicsit elfoglaltak, de egy-két napon belül mindent elküldenek e-mailen és utána intézzük a szükséges dolgokat” – mondta Seregély.

A hátvéd az előző héten az USHL-es Cedar Rapids Roughriders táborában szerepelt, ebben a klubban játszott korábban Wehres Kevin és Stipsicz Bence. A táborba küldött megfigyelőket a Minnesota WIlderness, és nekik tetszett, amit Seregélytől láttak.

A 2000-es születésű hátvéd két évig szerepelhet az észak-amerikai junior ligában. A következő lépés pedig az NCAA, vagyis az egyetemi bajnokság lehet a számára. Nem lesz számára idegen az észak-amerikai környezet, ugyanis a 2017-18-as idényt az Ontario Hockey Academyn töltötte.

Seregély játszott már U18-as és U20-as vb-n. Az előző szezonban a Vasas Erste Liga-csapatában és a MAC U20-as együttesében is jégre lépett. Testvére, Míra tagja volt az A csoportba jutó női felnőttválogatottnak.

Gyerehokizni

Válogatott termékek