Séra Miklós díj: ők lehetnek az év utánpótlásedzői!

2020.05.20. 11:00 |

Ki volt a 2019/2020-as idény legjobb utánpótlásedzője? Nos, íme, a három jelölt, közülük kapja valaki a Séra Miklós díjat!

legjobb utánpótlásedzőnek járó díjat 2007-ben alapította az MJSZ. Az elismerés névadója az abban az évben elhunyt Séra Miklós, aki ugyan másik sportágban, a világhírű magyar kajak-kenuban nevelte évtizedeken át a világ legjobbjait - ám nagy szerelme volt a jégkorong, telente ennek a sportnak hódolt. Sőt! Korábban még válogatott kerettag is volt. A tavalyi évben a dunaújvárosi Babic Vladimir érdemelte ki a díjat. 

A díjra az MJSZ mentoredzői jelöltek, a győztes pedig az MJSZ Szakmai Bizottsága választja ki.

Nézzük, kik az idei jelöltek!

Mayer Péter (MJSZ U16): Történelmi tornagyőzelmre vezette az U16-os válogatottat a decemberi MODO-kupán. A rangos svédországi tornán egy évvel korábban az ezüstéremig jutott a csapat, idén azonban a döntőig száz százalékos mérleggel bíró AIK Stockholm sem tudta megállítani vagány fiataljainkat, akik a kaposvári Négy Nemzet Torna megnyerése után bizonyították Mayer Péternek, hogy az elvégzett munka magasabb szinten is kifizetődik. Az U16 mellett az U14 és U15 korosztályok szakmai vezetését is ellátja, éves szinten több száz játékosnak tart fejlesztő táborokat országosan több helyszínen, ahol hangyúlyos szerepet kap a sport mellett a játékosok pedagógiai és pszichológia felkésztése is.

Szajbert Krisztián (Sportországi Cápák U14):  Hosszú évek kitartó munkájával a Sportországi Cápák történetük legnagyobb sikerüket értékel el ebben az idényben – amely akár bajnoki címmel is végződhetett volna. A klub U14-es csapata mind az alapszakaszban, mind a középszakaszban dobogós helyen végzett, majd az 1–4. helyért vívott helyosztó során megszerezte a második helyet, azaz döntő játszott volna a MAC Budapesttel, ha nem szól közbe a koronavírus. A játékosokhoz és a mérkőzések hivatalos személyeihez való hozzáállása példamutató.

Vas Márton (MJSZ U20): Bár az U20-as válogatott „karmesteri” pálcáját azóta felcserélte  az MJSZ GM pozíciójára, decemberben juniorjaink az ő vezetésével nyerték meg a kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságot. A sikert még fényesebbé teszi, hogy ötből öt győzelemmel, azaz hibátlan mérleggel biztosították helyüket a divízió I/A csoportban, azaz a világ tizenhat legjobb korosztályos válogatottja között.

Gyerehokizni

Válogatott termékek