Séra Miklós-díj: ki lesz az év utánpótlás edzője?

2022.05.25. 20:30 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit, következzenek a Séra Miklós-díj jelöltjei, azaz az utánpótlásban dolgozó szakemberek idei legjobbjai. Svasznek Bence (és az U18-as válogatott stábja), Rastislas Ondrejcik és Szongoth Kristóf jelölt az elismerésre.

A díjat 2007-ben alapította az MJSZ. Az elismerés névadója az abban az évben elhunyt Séra Miklós, aki ugyan másik sportágban, a világhírű magyar kajak-kenuban nevelte évtizedeken át a világ legjobbjait, ám nagy szerelme volt a jégkorong, telente ennek a sportnak hódolt, válogatott kerettagságig jutott, és szakedzői képesítést is szerzett, segítette a tehetségeket.

A díjazott személye május 31-én derül ki, a 2020/21-es szezonban a Debreceni Hokiklub edzője, Máthé Csaba kapta az díjat.

Rastislav Ondrejcik

A 49 éves szakember csapatával, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttesével megnyerte az U18-as bajnokságot. A 2011/12-es szezon óta dolgozik a fehérvári utánpótlásban (és a korosztályos válogatottak mellett is), idén a bajnoki döntőben 4-1-es összesítéssel győzték le a DVTK Jegesmedvék csapatát.

A klub weboldalán a többi közt így fogalmazott a szezonról: „Mindegyik ötös küzdött, harcolt a mérkőzéseken. Ha valamelyik sornak épp nem ment annyira a játék, volt, aki a helyére lépett. Ha egy csapat sikeres akar lenni, mindenkinek be kell állni a sorba és alázatosan végezni a feladatát.”

Svasznek Bence (és az U18-as válogatott stábja)

Világbajnoki címig vezette stábjával az U18-as válogatottat Asiagóban. Kétszer is elhalasztották a vb-t korábban, így hatalmas bizonyítási vágy volt a stábban is, nem pusztán a tehetséges és erős korosztály tagjaiban. A siker egyik kulcsának a nagyon erős kohéziót tartja, a játékosok régóta játszanak együtt, szeretik egymást, igazi közösséget alkotnak. Svasznek Bence mellett Strenk Hunor, Tokaji Viktor másodedzőként, Kecskeméti Áron kapusedzőként dolgozott, dolgozik.

Szongoth Kristóf

A 46 éves szakember az Újpesti Jégkorong Akadémia utánpótlás menedzsere, egyben az U16-as csapatának edzője, kollégájával, Árkovics Bálinttal bajnoki címig vezette a lilákat. A serdülők döntőjében a Budapest Jégkorong Akadémia együttesét győzték le 3-2-es összesítéssel. Tavaly ezüstérmet szerzett az UTE, most sikerült előrelépni ebben a korosztályban. Tizenegy éve az UTE utánpótlásában dolgozik. Az UTE U21-as csapata 2-1-es összesítéssel búcsúzott a későbbi döntős ifj. Ocskay Gábor Akadémia ellen, az U18-asok negyedikként zártak, az U14-es csapat ezüstérmet szerzett idén.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV