Sebők: Örülök, hogy Spengler Kupa-győztes vagyok

2019.01.01. 15:05 |

Sebők Balázs csapata, a KalPa nyerte meg a 92. Spengler Kupát a svájci Davosban, miután a döntőben legyőzte Kanadát.

A KalPa megnyerte a csoportját a Metallurg Magnitogorsk és a Trinec előtt, majd az elődöntőben a házigazda Davost is legyőzte. A fináléban a kanadai válogatott ellen 2-1-re nyert szétlövésben a finn együttes.

„Mi sem nagyon tudtuk, hogy mire számítsunk. Páran már korábban részt vettek a Spengler Kupán, és azt mondták, hogy óriási élmény lesz, és így is volt, főleg, hogy megnyertük a tornát. Nagyon örülünk neki. Nehéz szezon van mögöttünk, viszonylag rosszabbul kezdtünk, mint amire számítottunk, reméljük, ez valamennyit segíteni fog” – mondta Sebők Balázs, a finn csapat csatára.

Nem a válogatott játékos volt az egyetlen magyar kapcsolat a svájci viadalon, ugyanis a kanadai válogatott videóedzőjeként Diego Scandella, a Vasas mentoredzője, a válogatott korábbi másodedzője dolgozott.

„Sajnos nem volt lehetőségünk beszélni, de a torna után írt egy gratuláló üzenetet” – nyilatkozta Sebők.

A magyar játékost a saját teljesítményéről és várakozásairól is kérdeztük.

„Az első meccs nem sikerült jól, de utána fokozatosan egyre jobb lett. Az elődöntő után kevés időnk volt pihenni, emiatt nehezebb volt. Összességében csendesebb félévem volt eddig, de remélhetőleg a siker hatására ez is változik. Én igyekszem a melót beletenni, a lehetőség megvan, csak be kell lőni a helyzeteket. Most már elmondhatom, hogy Spengler Kupa-győztes vagyok, aminek nagyon örülök. Ez most nekem is nagyon kellett. Nem sok pozitívum történt eddig sem egyénileg, sem a csapattal az idényben, ez a győzelem jót tett egyértelműen. A sérülések is befolyásolták a játékomat eddig. Igyekszem a pozitívumokat meglátni és tanulni, remélem, a következő fél év statisztikailag is jobb lesz.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek