Sebők Balázs: Már várom a rajtot

2018.07.18. 11:00 |

A válogatott 23 éves támadója a negyedik szezonjára készül a finn KalPában, Európa egyik legjobb bajnokságában. Sebők Balázzsal a felkészülés során beszélgettünk.

A játékosok gőzerővel készülnek az új idényre. Többükkel beszélgettünk arról, hogyan telik a nyár, mit várnak az új szezontól. Elsőként a Sebők Balázzsal készített interjúnkat olvashatják.

A csatár fiatalon Finnországba került, a Karpatnál pallérozódott. Ma már nemcsak a magyar válogatottból, hanem a KalPából is kihagyhatatlan. Az előző idényben a második legtöbb pontot szerezte a csapatból az alapszakaszban és a rájátszásban.

Hogy telik a nyári felkészülés?

Minden remekül alakul. Három hete jöttem haza Finnországból, az első hét nyaralással telt, amely alatt feltöltődtem. A felkészülés végén járok, jó formában érzem magam. Jó itthon lenni, de már várom az új szezont.

A felkészüléshez a KalPa ad edzéstervet, vagy magadtól végzed?

Ez a nyár eltér a korábbiaktól, mert a vb-k után itthon szoktam maradni július végéig, de idén visszamentem Finnországba már május közepén a barátnőmhöz. Kint a csapattal készültem három hetet, ami jó alapot adott, és megmondták, hogy mit csináljak, mire kellene még odafigyelni.

Francisco Escalante személyi edzővel dolgoztál már a korábbi években. Milyen a munka?

Franciscóval könnyen megtaláltuk a közös hangot, olyan edzésmódszere van, ami fekszik nekem. Sokat köszönhetek neki, hogy az utóbbi években jó állapotban tudtam visszamenni Finnországba. Idén ismét együtt készülünk, én elmondom az alapokat, hogy min kellene dolgozni, és együtt összerakjuk a tervet.

Egy profi sportolónak hogyan néz ki a pihenés, a nyaralás?

Mindenkinek más, attól függ, hogy ki mit tart saját maga számára a legjobbnak. Szeretek két hetet kivenni az utolsó meccs után, és csak akkor megmozdulni, amikor muszáj, de a láblógatásé a főszerep. Aztán lépcsőzetesen építem fel a felkészülést. Július elején szoktam nyaralni, de ez aktív kikapcsolódás, mert reggelente mozgok, vagy nagyokat sétálok.

Mit vársz szezontól?

Izgatottan várom a rajtot. Tavaly sikerült meglépni egy olyan lépcsőfokot, ami a cél volt, de szeretnék még meghatározóbb lenni. Az előző szezonban a meccsek 70-80 százalékán tudtam ezt megvalósítani, de a következő idényben legalább 90 százalék a terv. És valamit szeretnék nyerni az idényben. Tavaly voltak csalódást okozó pillanatok, de úgy érzem, hogy most jó a csapat, jók az igazolások, és én is hozzá tudom tenni a magamét.

Idén a KalPa nem szerepel a BL-ben, kevesebb meccs lesz. Ez mennyit számít?

Szerettem a BL-ben játszani, jó felkészülést jelentett, mert mégiscsak volt a meccseknek tétjük. Ha eljutottunk az egyenes kieséses szakaszig, akkor több fontos meccsünk volt, mint általában. Idén megnézzük, hogy a nyári edzőmeccsekkel hogyan tudunk haladni, karácsony után pedig majd a Spengler Kupa vár ránk.

Milyen a kapcsolatod Sami Kapanennel, az edződdel?

Jó kapcsolatban vagyok vele. Lazább, mint a többi edző. Játékos volt, nem is akármilyen helyeken szerepelt, még fiatal. Megtaláltam a közös hangot vele. Reméljük, hogy a munkának meglesz a gyümölcse.

Gyerehokizni