Sarauer újra Fehérváron

2018.05.03. 20:36 |

Visszatért a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához a válogatott játékosa, Sarauer Andrew.

Sarauer 2013-ban érkezett Székesfehérvárra, első EBEL-szezonjában 54 alapszakasz-mérkőzésen 49, míg a másodikban 59 pontot szerzett, ezzel pedig a liga legponterősebb játékosa lett a 2014-2015-ös szezonban.  Egy évvel később 34 meccsen 19 pont, majd 2016-2017-ben 54 meccsen 43 pont volt a mérlege.

2015-ben vette fel a magyar állampolgárságot és tagja volt a Krakkóban feljutást kiharcoló nemzeti együttesnek, azóta 48 meccsen szerepelt a csapatban. Ott volt a 2016-os, oroszországi elit vb-n, emellett részt vett a tavalyi kijevi és az idei budapesti divízió I/A vb-n is.

„Sarauer már bizonyított a ligában, így nagyon örülök, hogy újra Székesfehérváron szerepel. Termetes, jól korcsolyázó játékos, aki kiváló passzaival sok gólszerzési lehetőséghez segíti hozzá a társait, azonban nem csak átadásaival tűnik ki, maga is képes eldönteni mérkőzéseket” – mondta róla Hannu Järvenpää, a Volán edzője.

A 33 éves csatár az előző idényt a szintén EBEL-es  Villach-ban töltötte, 52 meccsen 42 pontig jutott.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Székesfehérvárra. Úgy érzem, a csapat a következő szezonban igazán sikeres lehet, beszéltem az edzővel és a menedzsmenttel is, és pozitívak a tapasztalataim. A céljaink közösek: be kell jutni a playoffba és ezt a szezon során egyenletes teljesítménnyel érhetjük el. Ahogy a Bolzano példáján is láthattuk, bármi megtörténhet a rájátszásban, így ez csak az első lépés lesz a 2018-2019-es szezonban. Remélem, hogy a szurkolók ugyanannyira örülnek annak, hogy visszatérek, mint én, mert mindig nagy élmény előttük játszani. Nagyon várom, hogy elkezdődjön a felkészülés” – mondta a klub honlapjának nyilatkozva.

Sarauer Kanadában született. 2004-ben a 125. helyen draftolta a Vancouver Canucks. A Northern Michiganben játszott az egyetemi ligában, majd megfordult az ECHL-ben és az AHL-ben is. A 2011-2012-es idényben került Európába, a dán ligában szerepelt, majd az ECHL-es Las Vegas Wranglers után következett Fehérvár.