Remek hetet zárt a női U18-as csapat

2021.11.17. 15:00 |

Megnyerte a győri Három Nemzet Tornát a magyar korosztályos válogatott, sok a biztató jel két hónappal a világbajnokság előtt.

Az edzéseken nyújtott teljesítménnyel és a mérkőzésekkel is elégedett Bedő Botond, a női U18-as csapat vezetőedzője.

“Az egész hét jól sikerült, amit akartunk, azt elértük, kihoztuk a felkészülésből a legtöbbet. Az edzéseken elvégeztük, amit szerettünk volna, jól dolgoztak a lányok. Csak a végén volt érezhető a holtpont, akkor jött ki a fáradtság, nem a tábor közepén.”

A magyar együttes a győri tornán két olyan ellenféllel találkozott, amellyel majd január elején, a Divízió I/A világbajnokságon is fog. Az első nap az olaszokat verte 2-1-re a csapat Márton Adél és Ivády Nina góljával, aztán szombaton a franciák ellen hátrányból fordítva győzött 3-2-re, a két gólszerzőhöz ezúttal Báhiczki-Tóth Boglárka is csatlakozott.

“Az olaszok ellen egyoldalú volt a játék, de sajnos sok helyzetet kihagytunk, így a végén kicsit izgulni kellett. A franciák gyorsan, már a 2. percben megszerezték a vezetést. Ezen a napon érződött először a játékosokon a fáradtság, nem voltunk annyira élesek, de hamar fel tudtunk állni, megráztuk magunkat és tudtunk egyenlíteni. A második harmadban jól játszottunk, azt 2-0-ra nyertük meg. A harmadik játékrészben lőttek egy gólt a franciák, és az utolsó pár perc izgalmasan alakult. Az ellenfél időt kért, de ez nekünk volt segítség, mert kicsit újra össze kellett rendeződnünk a mérkőzés vége előtt. Megnyugodtunk és a hatvanadik percig tudtunk keményen dolgozni és megnyertük a mérkőzést” - foglalta össze a két meccset a szakvezető.

Bedő Botond szerint biztató az összkép, és a mostani keretből mindenkire lehet számítani. Éppen ezért lesz nehéz dolga a szakmai stábnak majd a januári vb-keret kijelölésekor. Ráadásul még vannak tartalékai is az együttesnek, hiszen ezúttal négy játékos a felnőttekkel vett részt az olimpiai selejtezőn, míg Gengeliczky Dorottya Kanadában szerepel.

Az U18-as együttes december közepén folytatja a felkészülést, azt a hetet Katowicében a, lengyel, a cseh és a szlovák gárda elleni meccsekkel zárja.

A keret

Bogáti Bianka GK Budapest JA
Milibák Helga GK Budapest JA
Báhiczki-Tóth Boglárka D Budapest JA
Chlepko Zsófia D Budapest JA
Fűke Réka D Győri NEMAK ETO HC
Gábor Imelda D Budapest JA
Koncz Boglárka D Budapest JA
Kornyilov Anna D Budapest JA
Márton Adél D Budapest JA
Tóth Flóra D Győri NEMAK ETO HC
Véghelyi Dóra D Budapest JA
Gergely Dalma F KMH Budapest
Horváth Maja F Budapest JA
Imets Mercédesz F Budapest JA
Ivády Nina F Budapest JA
Kárpáti Karina F Pesterzsébeti HC
Márton Luca F Budapest JA
Milibák Gréta F Budapest JA
Schmidt-Natkay Alíz F Budapest JA
Simon Viktória F Sportország SC
Szederkényi Lilla F Budapest JA
Szelényi Nina F Budapest JA
Torontáli Anna F MAC Budapest

A stáb

Bedő Botond Vezetőedző
Fodor Zoltán Másodedző
Nagy Richárd Másodedző
Zaka Norbert Kapusedző
Olasz-Madár Ágnes Rehabilitációs edző
Kozák Attila Erőnléti edző
Szabados Emese Csapatvezető
Tóth György Felszerelés menedzser

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV